NIEUWSDevialet

New Music 2012: D&D Audio


Redactie HiFi.nl | 30 september 2012 | Devialet

Voor high-end audio ben je ook in de Kiwano zaal bij D&D Audio aan het juiste adres. Ze beschikken over een gevarieerd assortiment merken, maar op de New Music Show op 6 en 7 oktober zetten ze Devialet en Crystal Cable extra in de kijker.

Uiteraard kan de Devialet D-Premier niet ontbreken: een versterker/D-A converter met tweemaal 240 Watt vermogen en dat alles verpakt in een strak en stijlvol jasje. Hij maakt gebruik van de zogenaamde ADH-versterking technologie. ADH staat voor Analog Digital Hybrid. De klasse A versterker levert per kanaal de minimale stroom voor de hoogste frequenties. Tevens stuurt en controleert de klasse A versterker een aantal klasse D versterkers (vier per kanaal), die op hun beurt slaafs aan de klasse A versterker stroom leveren voor de lage frequenties. Tegelijk werken dus klasse A en klasse D aan de luidspreker.

En dat levert een uitmuntend geluid op. “Het luisteren naar muziek met de Devialet D-Premier is een unieke ervaring waar je slechts met moeite van los komt. Het is de meest schone en transparante versterker die ik ooit in mijn luisterruimte heb mogen hebben”, was de conclusie van onze recensie. En dankzij de vele upgrades blijft Devialet nooit achter op de moderne technologie.

Crystal Cable weet zich dan weer te onderscheiden in de wondere wereld van de kabels op vlak van looks en een geringe doorsnede diameter, alsook de heldere buitenisolatie die de onderliggende afscherming laat zien. Bovendien bestaan de geleiders uit een legering van zilver en goud. Soms zijn de geleiders van koper.

Naast kabels specialiseren ze zich sinds kort ook in luidsprekers. Crystal Cable stal nog maar net de show met de Absolute Dream, aka de eerste kabel met monokristallen, of ze staan al klaar met een nieuwe topper in de vorm van de Crystal Cable Arabesque Mini. Deze luidspreker gebruikt dezelfde techniek als de Arabesque Glass Master, maar heeft een aluminium behuizing in plaats van een glazen behuizing. Aan boord zijn een 15 centimeter langeslag woofer en een Berillium tweeter. Zij werken samen via een lage-Q scheidingsfilter, gebouwd van luchtspoelen en zilver-olie condensatoren. Je leest er hier meer over.

Overtuigd? Kom zelf ontdekken wat ze voor je in petto hebben bij de stand van D&D Audio. D&D heeft ook een Special Page op HiFi.nl. 

De New Music Hifi Show in Brussel vindt plaats op 6 en 7 oktober. Zie de Special Page voor meer nieuws.

EDITORS' CHOICE