Crystal Cable Arabesque Mini

Voor de allereerste keer sinds de oprichting van Crystal Cable, staat er een product van dit label in de luisterruimte. Soms lijkt het alsof er een enorme afstand is tussen de luisterruimte en echte Hollandse producten. Net zoals je tijdens de vakantie alle kerken en musea met een bezoek vereert, maar wie om de hoek woont van het Rijksmuseum of het Van Gogh, is daar nog nooit binnen geweest. Het duurde dus even, mede door het nog niet afgeronde ontwikkelingsproces bij Crystal. Niettemin staat hier dan toch de Arabesque Mini, het kleine zusje van de wereldwijd opvallende glazen oer-Arabesque (Glass Master), die niet alleen de hifi-wereld beroerde, maar ook in designland stof deed opwaaien.

Uit Music Emotion - December 2011

De Arabesque luidsprekers werden vanzelfsprekend enkele keren beluisterd tijdens de vele internationale shows. Een belangrijk uitgangspunt is altijd om vooral geen conclusies te verbinden aan wat je daar hoort, maar die shows vullen het lijstje van `potentieel interessante producten`. In feite de PIP-lijst, die bepaalt welke producten in de luisterruimte mogen komen. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de Arabesque luidsprekers overal positief opvielen door een bovengemiddeld demo-geluid.

Wie marketingwise en vanuit het oogpunt van branding naar Crystal Cable kijkt, snapt direct dat er een hele slimme strategie achter schuilt. In deze tijd is het nagenoeg onmogelijk om je nog structureel te vestigen als fabrikant van luidsprekers, kabels of elektronica. Deze markten zijn oververzadigd en eigenlijk gewoon verziekt en commercieel uitgehold. Het zou voor iedereen goed zijn als producten en merken zonder toegevoegde waarde zouden verdwijnen.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

En lees hier meer over de Arabesque Mini


EDITORS' CHOICE