NIEUWSDevialet

Upgrades voor de Devialet D-Premier

Wil je ervoor zorgen dat apparatuur niet veroudert en op een plank staat weg te kwijnen, dan is het volgen van de laatste ontwikkelingen een pre. Dat heeft Devialet in ieder geval goed begrepen. Vanaf het begin van deze maand is de ‘zomer’ upgrade voor de D-Premier beschikbaar, bestaande uit een nieuwe versie 1.4 van AIR, een nieuwe iPod/iPad afstandsbediening app, nieuwe 5.6 D-Premier firmware en bijgewerkte online configuratie mogelijkheden. 

De D-Premier is de slanke, strak vormgegeven versterker/D-A converter van Devialet, uitgevoerd in hoogglans chroom. Een beest van een versterker met tweemaal 240 Watt aan vermogen. Onze recensent schreef er destijds over: “Niets klonk eerder zo realistisch als deze prachtige Française. De versterker is in staat een drie dimensionaal beeld op te bouwen dat, mits aanwezig op het bronmateriaal, grenst aan surroundweergave.” Je leest er meer over in deze recensieDevialet is blij te kunnen aankondigen dat vanaf dinsdag 3 juli de ‘zomer’ upgrade voor de D-Premier beschikbaar is met de volgende onderdelen:

Nieuwe versie 1.4 van AIR
Devialet AIR nu ook voor HD! De nieuwe AIR versie -die te downloaden is van de website van Devialet en geschikt is voor Mac of PC- maakt verliesloze weergave van 24/96kHz bestanden mogelijk. Weergave van bestanden in 24/176,4 en 24/192kHz formaat worden afgespeeld doormiddel van downsampling naar respectievelijk 88,2kHz en 96kHz. Deze nieuwe AIR versie ondersteunt ook Internet Radio Streaming met behulp van iTunes (weergave is wel afhankelijk van het aangeboden formaat). Voor deze nieuwe functies is een upgrade naar versie 5.6 van de D-Premier firmware nodig. 

Nieuwe iPod/iPad afstandsbediening app
Deze gratis app maakt het mogelijk het scherm van de D-Premier weer te geven op een iPod Touch, iPhone of iPad en zo de belangrijkste taken als volume regeling, muting en bron keuze uit te voeren. Wanneer meerdere D-Premiers op het WiFi netwerk zijn aangesloten, kan met de app een keuze gemaakt worden welke D-Premier op afstand te bedienen is. Deze eerste iApp is enkel verkrijgbaar bij de online Apple Store onder de naam "Devialet D-Premier Remote”. Aan een versie voor Android en Blackberry wordt gewerkt. Nieuwe 5.6 D-Premier firmware
Deze nieuwe versie bevat een vracht aan nieuwe functies zoals:
Toon- en balansregeling in het digitale domein.
• Devialet heeft nu de draadloze afstandsbediening van de D-Premier uitgevoerd met toon- en balansregeling die het de gebruiker mogelijk maakt om tijdens het luisteren in real-time aanpassingen te maken. De toonregeling die Devialet biedt is uniek. Door gebruik te maken van de mogelijkheden van de ingebouwde DSP kan de regeling van hoge en lage tonen worden uitgevoerd met hoge precisie terwijl het fasegedrag van het signaal volledig intact blijft. Exclusief voor de D-Premier is de exacte lage of hoge tonen frequentie band te kiezen en precies af te regelen met behulp van de afstandsbediening. Deze mogelijkheid dient te worden geactiveerd in het “control settings” deel van de online configurator
• Om de links/rechts symmetrie van de luidsprekers te verfijnen, bijvoorbeeld wanneer de luisterruimte daarom vraagt, is er nu een balansregeling beschikbaar. Standaard schakelt de D-Premier over naar mono weergave als de balansregeling wordt geactiveerd. Dit is handig in het geval er sprake is van verschillen in het signaal van de linker en rechter kanalen. Het is echter ook mogelijk de balansregeling uit te voeren terwijl de D-Premier in stereo weergave blijft werken. Deze nieuwe mogelijkheid dient te worden geactiveerd in het “control settings” deel van de online configurator.   
• Zowel de toon- als de balansregeling zijn beschikbaar na het lang ingedrukt houden van de ‘Bass’ knop op de draadloze afstandsbediening.

Werken met universele infrarood afstandsbedieningen.
• De D-Premier kan nu werken met universele infrarood apparaten die een RC5 code gebruiken zoals afstandsbedieningen voor TV. Deze mogelijkheid kan worden geactiveerd door “on” te selecteren in de “IR” sectie van de online configurator.   

Twee alternatieve mogelijkheden om de D-Premier te verbinden met een WiFi netwerk.
• De D-Premier kan nu een vast IP adres krijgen. Dit is met name nuttig wanneer het niet mogelijk is de om via DHCP van de router een adres te verkrijgen (DHCP: off) .
• De D-Premier kan nu een eigen WiFi netwerk vormen (AD-HOC function), wat inhoudt dat er geen noodzaak is voor een externe router. Let er wel op dat de computer die als bron voor het streamen van muziek dient niet verder dan 3 tot 5 meter van de D-Premier is verwijderd. Beide functies worden uitgevoerd in het “AIR” deel van de online configuratie mogelijkheid.
 
 

Om al de hierboven beschreven nieuwe functies mogelijk te maken heeft Devialet diverse delen van de online configurator aangepast zoals AIR, Control Settings en IR Control. Kijk voor meer informatie op de website van Devialet


EDITORS' CHOICE