Een blik op de EISA Awards 2012/2013

Redactie HiFi.nl | 17 augustus 2012 | B&W Mini Theater

De EISA (European Imaging and Sound Association) Awards zullen bij menig hifiliefhebber wel een belletje doen rinkelen. Vijftig magazines uit twintig Europese landen kiezen de beste producten in de categorieën Audio, Video, Home Theater, Photography, In-Car Electronics Electronics en Mobile Devices. Wij kijken vandaag even naar een aantal winnaars.

European Mobile Headphone 2012-2013
Deze award ging naar de Focal Spirt One, geen onbekende van HiFi.nl. De EISA jury prijst de hoofdtelefoon vanwege zijn luxe verpakking, de gebruikte kwaliteitsmaterialen, het grote draagcomfort en de prima geluidskwaliteit. Hier lees je de gehele beoordeling van de jury. De hoofdtelefoon is sinds kort ook verkrijgbaar in het wit en de prijs is verlaagd naar 199,95 euro. Wij vonden de Spirit One comfortabel, licht en hoogstaand en tijdloos vormgegeven. Je leest meer over de geluidsbeleving in deze recensie.

 
Klik op de afbeelding voor de recensie

European High-End Audio 2012-2013
De Dali Epicon 8 maakte aan de zijde van zijn kleinere broer, de Epicon 6, zijn debuut tijdens High End München 2012. Naar deze nieuwe telg hebben we nog niet geluisterd, maar de Epicon 6 vonden we een formidabele weergever die aan alle audiofiele parameters voldoet. De jury van de EISA Awards geeft de Epicon 8 de volgende beoordeling: “Het Deense luidsprekermerk DALI is geen onbekende voor liefhebbers van high-end-geluid. Zijn laatste toevoeging aan de EPICON-reeks kan naar analogie met de term gerust epic worden genoemd. (...) De kast van de EPICON 8 bestaat uit zes lagen MDF en is afgewerkt in glanzend zwart en echt fineer. Het geluid is al even indrukwekkend: stevig en intiem tegelijk, gekruid met muzikaal detail dat gemakkelijk de grootste kamers vult.” Vandaar dat hij werd bekroond met de European High-End Audio 2012-2013 award. 


Epicon 8 gespot tijdens High End München 2012

European HT (Home Theater) Subwoofer 2012 - 2013
Het is de Bowers & Wilkins PV1D die de titel European HT (Home Theater) Subwoofer 2012/2013 mag dragen. De nieuwe PV1D stapte over op het bekroonde digitale platform van de DB-1 subwoofer. Deze upgrade zorgt voor meer flexibiliteit en instelmogelijkheden. De verbeterde drive units en versterkers leveren een prima weergave van filmexplosies of subtiele muziekopnamen. De EISA jury roemt de Class D-versterkers van 400 watt, de twee ‘back-to-back’-drivers (voorzien van een licht, maar stijf diafragma), de onboard DSP-technologie en de vier EQ-presets van B&W, “waarmee je elke kamer vult met heldere en tot in je buik trillende bastonen.” Je leest er hier meer over.

 
Bowers & Wilkins PV1D

European Home Theater Solution 2012-2013
We blijven even in het Home Theater straatje. Het beste Europese Home Entertainment systeem komt volgens de EISA jury van Loewe. Het televisietoestel Loewe Connect ID 46 in combinatie met de Loewe Home Cinema Set 5.1 gingen er met de prijs vandoor. De Home Cinema Set 5.1 bestaat uit een Loewe subwoofer en vijf Loewe Satellite Speakers. Eén van de in totaal vijf luidsprekers dient daarbij als centerspeaker. Voorversterker en geluidsbron van de Home Cinema Set is de voor 3D geschikte installatie Loewe MediaVision 3D. De EISA jury roemt de hoogwaardige hoogwaardige materiaalkeuze en het uitstekend vakmanschap van Loewe. Je leest hier meer over de award.We kregen bericht van Dynaudio dat hun Xeo serie werd bekroond met de European Wireless 2012/2013 award, je leest het hier.


Dynaudio Xeo

In deel 2 van de EISA Awards 2012/2013 kijken we o.a. naar de Epson EH-TW9000W projector, de Cambridge Audio Azur 851C + 851A en de KEF LS50. 

MERK

EDITORS' CHOICE