NIEUWSKEF

EISA Awards 2012 deel 2


Redactie HiFi.nl | 17 augustus 2012 | KEF

Deel 1 van onze blik op de EISA Awards 2012/2013 heb je hier kunnen lezen. In deel 2 kijken we naar de awards voor de beste projector, ‘two-channel system’ en luidspreker. Het zijn de merken Cambridge Audio, Epson en Kef die er met de prijzen vandoor gaan. Maar liefst vijftig tijdschriften uit twintig landen doen mee aan de EISA Awards. EISA staat voor European Imaging and Sound Association.

European Projector 2012-2013
Wil je een projector aanschaffen, dan is de Epson EH-TW9000W volgens de EISA jury een goede optie. Het feit dat hij full hd 3d-beelden draadloos kan versturen, de krachtige E-TORL-lamp gecombineerd met een refresh rate van 480 Hz, het grote zoombereik, de horizontale/verticale lensshift en een uitstekende videoverwerking en bewegingscompensatie worden door de EISA jury genoemd als pluspunten. Hij kreeg de award voor European Projector 2012-2013. Hier kun je de recensie van HiFi.nl lezen.

Klik op de afbeelding voor de recensie

European Two-Channel System 2012-2013
In deze categorie gingen de Cambridge Audio Azur 851C + 851A er met de prijs vandoor. De 851A versterker is uitgerust met 2e generatie Classe XD versterking. De 851C CD-speler herbergt twee audiofiele DAC`s, één per kanaal, door Cambridge Audio aangeduid als de Rolls Royce onder de DAC`s. De EISA jury is het daarmee eens, want hun conclusie luidt: “De 851A en de 851C bieden technologie op het scherp van de snede voor beduidend lagere prijzen. Combineer je deze apparaten met de beste luidsprekers die binnen je budget passen, dan kun je gerust stellen dat je je in het walhalla voor de hifi-liefhebber bevindt.” Hier lees je de volledige beoordeling.


Cambridge Audio 851C + 851A

European Loudspeaker 2012-2013
Last but not least: de KEF LS50. Deze jubileum luidspreker mag zich volgens de EISA jury European Loudspeaker 2012-2013 noemen. Tja, als je wordt geïntroduceerd ter ere van de 50ste verjaardag van KEF, dan mag je wat groots verwachten. De EISA jury had inderdaad het idee dat zij naar een veel grotere luidspreker aan het luisteren waren. De driver, in feite een van KEF’s bekende tweeweg Uni-Q-units, met een tweeter in het akoestische centrum van de mid/woofer verbetert de basprestaties. Ook het ontwerp van de kast is mooi afgewerkt en stevig vanwege een steunkruis binnenin en geluidsdempers vooraan, aldus de Eisa jury. Je leest hier de volledige beoordeling. De KEF LS50 heeft zijn weg naar de redactie van HiFi.nl inmiddels ook gevonden.


KEF LS50 bij introductie iEar' 

Meer informatie over de EISA Awards vind je op de website.MERK

EDITORS' CHOICE