NIEUWSDynaudio

Dynaudio Xeo serie wint EISA Award

Redactie HiFi.nl | 17 augustus 2012 | Dynaudio

Het Deense merk Dynaudio is trots. De Xeo serie heeft namelijk een EISA Award gekregen. De serie is gekozen tot het beste product in de categorie European Wireless 2012/2013. De EISA Awards is een samenwerking van vijftig tijdschriften uit twintig Europese landen. Elk jaar kiest de jury de beste producten in de categorieën Audio, Video, Home Theater, Photography, In-Car Electronics Electronics en Mobile Devices.

De EISA organisatie schrijft het volgende: “Droom je van hifi-geluid zonder kabels? Dynaudio maakt deze droom waar met zijn draadloos audiosysteem, de Xeo. Hoewel wifi eerder geassocieerd wordt met low-fi-klanken, streeft de Xeo een hogere standaard na met deze zender op maat die je muziek streamt (tot 16 bits/48 kHz) naar de Xeo 3- en Xeo 5-luidsprekers. Die hebben allebei een versterker van 50 watt aan boord voor hun bass- en treble-drivers. De zender heeft verschillende ingangen (analoog, usb en toslink) waardoor hij met heel wat hifi-apparaten compatibel is. Niet alleen ondersteunt Xeo meerdere bronnen, hij streamt ook naar drie onafhankelijke luidsprekerzones waardoor je in je hele huis van de levendige en dynamische geluidskwaliteit kunt genieten.”

 

Deze omschrijving geeft meteen een beknopte samenvatting van de Xeo serie. De Xeo serie heb je al een aantal keren langs zien komen op HiFi.nl, we mochten als één van de eersten kennis maken tijdens de CES 2012 in Las Vegas. Je leest het hier. Dynaudio heeft twee draadloze modellen: de Xeo 3, een compacte tweeweg monitor, en de Xeo 5, een vloerstaander. Het hart van de Xeo set wordt gevormd door de Transmitter, omdat je daar je bronnen op aansluit. Volgens de specificaties heeft de Xeo een maximale digitale resolutie van 16bit/48kHz, maar in de praktijk wordt 24bit/48kHz ook ondersteund. 


Xeo 3

HiFi.nl mocht de Xeo 3 aan de tand voelen en het blijkt dat onze mening niet afwijkt van die van de EISA jury.  De conclusie van de recensent luidde als volgt: “De allereerste Dynaudio die ik in huis kreeg heeft meteen diepe indruk op me gemaakt. Laat ik het tot slot dan maar zo samenvatten: als ik op dit moment op zoek was naar een compleet nieuwe, fraai klinkende en mooi vormgegeven hifi-set, dan zou ik serieus overwegen om al mijn muziek op een netwerk-harde schijf te zetten, een leuke streamer te kopen, en er een setje Xeo 3 (of de vloerstaande grote broer Xeo 5 van 2.900 euro per set) bij te zetten. Simpel en muzikaal, meer heb je echt niet nodig... Een krachtige aanbeveling waard!” Je leest meer in deze recensie.

 

Lees meer op de website van de EISA Awards of kijk op de website van Dynaudio. Zij hebben ook een Special Page op HiFi.nl. 

MERK

EDITORS' CHOICE