REVIEWLibratone

Libratone Live draadloze Airport


Menno Bonnema | 13 oktober 2012 | Libratone

Libratone is een relatief nieuwe speler aan het audiofirmament. Het in Kopenhagen gevestigde bedrijf heeft een duidelijke slogan: ‘To liberate sound’. Dat klinkt alvast goed.

We schreven overigens, en min of meer om onze dockings themamaand af te trappen, over de nieuwe Libratone Zipp. Je leest er hier meer over, maar de Libratone Live review stond nog op de planning voor oktober. Bij dezen!

De bedrijfsfilosofie van Libratone is gebaseerd op drie pijlers: draadloze technologie, hifi-kwaliteit en Scandinavisch design, en dit alles verpakt in één systeem. Klinkt ook al niet verkeerd. Wat betreft het laatste punt, het Scandinavische design; dat was vrij snel duidelijk. Daar zijn dan ook de invloeden van bijvoorbeeld een Bang & Olufsen te ontdekken.

Aangaande het eerste punt, draadloze technologie, scoort het bedrijf in deze tijd natuurlijk helemaal goed. Alles lijkt momenteel te draaien om DNLA-technieken en AirPlay-ondersteunende apparaten. Weg met alle kabels, of, zoals een Engelse audiojournalist het zo mooi samenvatte, wireless is more. Nou, daar wil ik nog wel eens over discussiëren, maar niet in deze review. Ik concentreer me met name op de tweede pijler van het Deense bedrijf: hifi-kwaliteit. En in hoeverre die via de draadloze techniek die Libratone toepast, wordt gerealiseerd.

Libratone Live
Op het moment van schrijven voert Libratone twee verschillende producten (inmiddels aangevuld door de bovenaan genoemde Zipp). Naast de Libratone Live die ik hier bespreek, is er namelijk ook de Libratone Lounge. De namen geven wellicht alvast een indicatie waar de verschillen liggen; de Lounge zal eventueel meer voor rustigere muziek bedoeld zijn, de Live voor -je raadt het al- live? Qua afmetingen komen ze in ieder geval overeen (47 bij 19,5 bij 15 centimeter).

De Lounge ‘moet’ echter liggend gepositioneerd worden, de andere twee zijn staande speakers. De Live is een driehoekige ‘kast’ met aan de achterzijde een handvat. Deze kast is bekleed met kasjmier, een stoffen omhulzing. Apart, dat moet gezegd. In mijn geval is de stof rood gekleurd, maar je kan zoals op de foto's te zien ook voor een aantal andere kleuren kiezen. En met betrekking tot het handvat aan de achterzijde: handig om ‘m te verplaatsen, maar het zorgt er ook voor dat je wellicht denkt dat je hier te maken hebt met een groot uitgevallen koffiekan…

EDITORS' CHOICE