NIEUWSLibratone

Nieuw: Libratone Zipp AirPlay dock

Redactie HiFi.nl | 27 september 2012 | Libratone

Libratone introduceert de Libratone Zipp, een volledig draagbare en draadloze AirPlay-speaker. Libratone’s eigen PlayDirect-technologie maakt de aanwezigheid van een WiFi-netwerk en ingewikkelde set-ups overbodig.

Met Libratone Zipp, die van een oplaadbare batterij is voorzien, kun je je draadloze, high-end audio overal mee naartoe nemen zonder dat je hierbij een draadloos netwerk nodig hebt. Muziek is af te spelen vanaf iDevices, maar ook via Mac of pc.

“We wilden een speaker ontwerpen die high-end geluid draagbaar maakt en volledig draadloos is,” vertelt Tommy Andersen, CEO van Libratone. “Net als bij een koptelefoon volgt Libratone Zipp je waar je ook naartoe gaat – in en rond het huis, op kantoor, in het park of met vakantie. Door de PlayDirect-technologie is Libratone Zipp een draadloos, ‘out of the box’ product – zo vrij naar muziek luisteren is nog nooit zo makkelijk geweest!”

De PlayDirect-technologie, een innovatie die speciaal voor Libratone is ontwikkeld, maakt het mogelijk muziek te streamen met of zonder de aanwezigheid van een in-house WiFi-netwerk. Deze Libratone-only feature is daarmee een oplossing voor picknicks, kamperen en andere activiteiten buitenshuis. PlayDirect werkt in combinatie met Airplay-technologie waarbij een directe WiFi-verbinding tussen Libratone Zipp en een compatible device wordt gecreëerd waaronder een iPhone, iPod Touch, iPad of computer.

360 graden
De FullRoom-technologie in een 360 geluidservaring die wordt gecreëerd door de speciaal ontworpen drivers aan de binnenkant van Libratone Zipp. In tegenstelling tot conventionele speakers met een ‘sweet spot’ aan de voorkant verspreidt de speaker door de FullRoom-technologie het geluid in alle richtingen voor een ongeëvenaarde ervaring – waar je je ook bevindt. Libratone heeft geen voor- en achterkant wat betekent dat iedereen rond de speaker zich in muziek begeeft. En om de muziekervaring nóg beter te maken, kun je de Libratone-app downloaden voor het customizen van het geluid.

“De ronde vorm van Libratone Zipp is een voorbeeld van hoe design en functionaliteit hand in hand gaan”, vertelt Kristian Kroyer, Creative Director van Libratone. “De cilindervorm in combinatie met de FullRoom-technologie maakt van Libratone Zipp een sociale speaker waarbij iedereen door muziek wordt omgeven. En omdat je de covers kunt verwisselen, is Libratone Zipp een langdurig design-object.”

Prijs en verkrijgbaarheid
Libratone Zipp is verkrijgbaar in de kleuren Salty Grey of Raspberry Red wordt vanaf oktober 2012 exclusief bij Apple Stores en via Apple Online verkocht. De prijs van deze Libratone Zipp bedraagt 399 euro. Libratone Zipp is ook beschikbaar in een set met drie verschillende gekleurde wollen covers: Pepper Black, Petrol Blue en Raspberry Red. De frisse Funky Color Collection heeft de kleuren Pepper Black, Passion Pink en Pineapple Yellow. Deze twee Libratone-collecties worden vanaf oktober 2012 online én via iCentre, iAm Store en ivizi voor 449 euro verkocht.

In de Libratone AirPlay-familie zijn ook Libratone Lounge (de hi-fi vervanger voor in de woonkamer) en Libratone Live (zie onder) beschikbaar. Deze laatstgenoemde AirPlay-speaker, die eerder dit jaarde CES Innovations 2012 Design and Engineering Award ontving, werd reeds door HiFi.nl aan de tand gevoeld. Het resultaat vind je in de maand oktober in onze dockings themamaand. Beide modellen ontvangen overigens de PlayDirect-functionaliteit via een firmware update in het vierde kwartaal van 2012.

Kijk voor meer informatie op de website van Libratone, of op Facebook.


EDITORS' CHOICE