ARTIKEL

Geneva


Gastauteur | 06 december 2007 | Fotografie Gastauteur

Het onderstaande artikel is geschreven door de firma Audiac, importeur van Geneva. We achten het artikel dermate interessant dat we besloten hebben het bericht in deze rubriek te plaatsen. Het plaatsen van dit bericht wil op geen enkele wijze impliceren dat wij, als HiFi.nl, Geneva van betere kwaliteit achten dan vergelijkbare systemen van andere aanbieders.

Bijna iedereen luistert graag naar muziek, en iedereen doet dat op zijn eigen manier. Terwijl de ene luisteraar al heel tevreden is met het geluid van de luidsprekers in z’n pc-monitor, kan de ander alleen genieten als hij naar een hoogwaardige audioinstallatie met dito luidsprekers luistert.

Toch speelt de manier waarop we naar muziek kunnen luisteren voor steeds meer mensen een grote rol. Zo wordt een hoge stapel losse componenten met alle daarbij benodigde kabels zeker niet door iedereen gewaardeerd, en is de plaats waar luidsprekers neergezet worden lang niet altijd ideaal voor een optimale weergave. Ook de integratie van audio via internet en iPod wordt steeds belangrijker – en ook bij die uitbreiding zijn steeds weer meer kabels nodig. Samengevat lijkt het steeds moeilijker te worden om van alle geboden mogelijkheden gebruik te maken zonder op enig gebied concessies te doen.

Geneva

Kan het ook anders? Daar is nu een duidelijk antwoord op: Geneva!

De Geneva Sound Systems bieden een goede oplossing voor de hierboven geschetste problemen. Elk Sound System combineert een cd-speler, een tuner, een versterker en een stereoluidsprekers in een enkele behuizing. De Model L en XL zijn bovendien voorzien van een iPod docking station, terwijl de Model M een aparte kabel en connector voor de iPod biedt.

Daarnaast komt Geneva in de toekomst met een upgrade die het mogelijk maakt om de Sound Systems op een draadloos netwerk aan te sluiten, zodat er rechtstreeks naar via het internet aangeboden audio geluisterd kan worden.

Op zich zijn de hierboven geschetste features niet uniek. Wat Geneva’s Sound Systems onderscheidt van andere systemen is de klankkwaliteit, het design en de bouw van deze Zwitserse producten. In het  technische verslag op de volgende pagina`s wordt in meer detail uit de doeken gedaan wat de Geneva producten zo bijzonder maakt.

Geneva

EDITORS' CHOICE