ARTIKEL

Car und Sound Messe

Team Orange neemt Sinsheim over!

19 t/m 22 april jongsleden was het weer zover, de 2007 editie van de Car und Sound Messe in Sinsheim.

De grootste car audio beurs van Europa. En traditioneel de internationale start van het nieuwe EMMA seizoen. De fanatieke Nederlandse EMMA deelnemers zijn de laatste jaren altijd goed vertegenwoordigt op deze wedstrijd. En ook dit jaar stond er weer een aantal Nederlanders klaar om mee te doen.

De Car und Sound Messe is de grootste car audio beurs van Europa. Alle serieuze car audio merken hadden een stand op deze beurs om de nieuwste producten te tonen aan het grote publiek. Er waren ook weer veel nieuwe indrukwekkende demo auto`s te zien en te horen.

Ook op de EMMA competitie was het nodige te zien. Veel deelnemers komen op deze eerste grote wedstrijd van het seizoen met een volledig nieuwe installatie. Twee grote hallen waren gevuld met de deelnemers aan de EMMA Sound Quality, EMMA ESPL, EMMA Multimedia en EMMA Racing (nieuw dit jaar!) competities.

EMMA racing is een spannende competitie die audio SPL, tuning en racing combineert. De deelnemende auto`s worden beoordeeld op de audio installatie en de optische tuning, worden gemeten op maximaal SLP niveau en ze moeten een slalom parcours afleggen.Mede dankzij de juryleden Chris Ombelet (aka Sqoda) en Mark Delnoij (aka Didi) werd dit een leuke wedstrijd voor zowel deelnemers als het publiek. Ook de ESPL competitie was dit jaar groter en spectaculairder dan ooit.  Een aantal deelnemers behaalde een score ruim boven de 150 dB, dus dat beloofd wat voor het komende seizoen.

De Nederlandse deelnemers (voor de gelegenheid verenigt in Team Orange) waren vooral actief bij de EMMA Sound Quality competitie. Tonny Evers heeft afgelopen winter veel werk verzet in het verbouwen van o.a. het dashboard van zijn Nissan. Hij had echter niet voldoende tijd meer over om de Pioneer/Tru/Micro Precision installatie helemaal op en top af te stellen. Desondanks behaalde Tonny een respectabele plaats in de middenmoot van de Advanced 7 channels klasse (12de plaats). Ook de VW Kever van Maryke van Bussel heeft een flinke metamorfose ondergaan afgelopen winter. Zo zijn er onder andere nieuwe versterkers en luidsprekers gemonteerd. Maar ook hier heeft de Alpine/Steg/Micro Precision/Treo installatie nog wat extra afsteltijd nodig. Toch werd ook hier een nette middenmoot plaats behaald, namelijk de 13de plaats.

Kippenvel stond er op de armen van alle Team Orange leden en hun supporters toen Sanne Muller op het podium stond voor de uitreiking van de prijzen in de Experienced Unlimited klasse. Haar auto, een Ford Ka met een Pioneer/Genesis/Focal installatie, is de laatste aanwinst van Team Snijders.

De spanning was om te snijden, zeker toen de ereplaatsen werden verdeeld. Sanne behaalde, samen met Marc Ouharzone, de hoogste score in deze klasse. In het geval van een gedeelde plaats wordt er gekeken naar de score op het onderdeel geluidskwaliteit. Sanne had een hogere score dan Marc op het installatie onderdeel en dus lager op het onderdeel geluidskwaliteit. Daarom ging de beker voor de 2de plaats naar Sanne. Een zeer knappe prestatie van Sanne en team Snijders op haar allereerste wedstrijd!

Als je de kans hebt, ga zeker deze auto eens beluisteren. Bijvoorbeeld op een van de komende EMMA wedstrijden in Nederland. Dit is zeer de moeite waard want deze Ford Ka klinkt heel erg lekker.


EDITORS' CHOICE