NIEUWS

Focal Spirit One en XS Book speakers


Redactie HiFi.nl | 29 maart 2012

Uitpakparty op de redactie, aflevering XXIV. Of een getal in die buurt. Geen Falcon ditmaal, maar een verrassingspakket dat bijna alle letters deelt: Focal.

Nieuwe speler in de hifimarkt Smart Audio beloofde ons onlangs flink met het Franse merk uit te gaan pakken, en dat geven ze nu gevolg door de redactie van HiFi.nl alvast met zowel de Spirit One hoofdtelefoon als de luidsprekers van het XS Book Music System kennis te laten maken. En zoals hieronder te zien kunnen we met de XS Book prima lezen en schrijven...

De net geïntroduceerde Spirit One is al eens voorbij gekomen; je leest er hier meer over. De elegante hoofdtelefoon die voor 229 euro van eigenaar wisselt, is ontwikkeld door hetzelfde team dat de beroemde Grande Utopia EM luidsprekers maakt. Garantie voor kwaliteit? Dynamisch geluid en een strakke bas zorgen in ieder geval voor lekkere volle muzikaliteit, terwijl de hoofdtelefoon nog geen half pond weegt en zich dus erg gemakkelijk laat dragen.

De Spirit One wordt geleverd met diverse accessoires, zoals een reistasje en een aluminium afstandsbediening voor iPhone/iPod/iPad, en extra plugjes voor in het vliegtuig

Fans van taterende treinreizigers in de coupé of tetterende toeristen in het vliegtuig moeten het overigens niet van de Spirit One hebben – de comfortabele schelpen beschermen je namelijk volledig tegen ieder gesprek dat je eigenlijk niet wilt volgen... Van NS-marteling naar OV-muzikaliteit in 225 gram!

En uiteraard hebben we `m ook even bij iemand op de kop gezet...

Het Focal XS Book Music System vervolgens bestaat uit twee actieve speakers, die je aan weerszijden van je computer kunt plaatsen, maar die ook erg geschikt zijn als muzieksysteem voor bijvoorbeeld iPod - of eigenlijk om het even welke audiobron. De luidsprekers zijn bijzonder simpel aan te sluiten, en met de volumeknop bovenop de linkerspeaker nog gemakkelijker te bedienen.

Als onze website muziek zou maken, zou dit wel eens een hele mooie vriendschap kunnen zijn

De XS Book speakers worden in de markt gezet als het ultieme 2.0 systeem voor computers, ware mini-monitors die er dankzij het beste dat Focal aan techniek in deze gewichtige boekensteunen kwijt kon als geen ander in slagen alle dynamiek in je multimediale audiocontent te lezen. We missen ze nu al, want ze gingen vandaag meteen mee voor een uitgebreide test. Binnenkort meer dus!

Kijk voor meer info ook op de website van importeur Smart Audio. 


Brochure Focal Spirit One

Brochure Focal XS Book


EDITORS' CHOICE

 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »
 • Review
  GoldenEar BRX
  Review
  lees meer »
 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »