NIEUWSFocal

Focal Spirit One hoofdtelefoon


Redactie HiFi.nl | 07 maart 2012 | Focal

Het Franse merk Focal heeft zijn eerste hoofdtelefoon op de markt gebracht: de Spirit One. Deze streetstyle hoofdtelefoon past binnen het concept `the Spirit of Sound’ en is te gebruiken met de iPhone, iPod en iPad.

Focal combineert hoogwaardige audio met plezier en innovatie, maar respect voor muziek staat voorop. Dit komt tot uiting in de goede geluidsisolatie van de Spirit One; de lichtgewicht hoofdtelefoon blokkeert zoveel mogelijk achtergrondgeluiden, meer dan twintig decibel. Ideaal voor op straat en in het openbaar vervoer, want zoals Focal zegt: ‘Om muziek te kunnen behouden, moet je stilte eerst overmeesteren’.

Focal belooft met dit product dan ook perfectie als het aankomt op het uitsluiten van ongewenst geluid van buitenaf. De ovaalvormige oorkleppen sluiten goed om de oren en zorgen voor een nog betere geluidsbeleving en veel draagcomfort. De Spirit One is ontwikkeld door hetzelfde team dat de beroemde Grande Utopia EM luidsprekers maakte, en daarom mag je ook van deze koptelefoon kwaliteit verwachten: een bandbreedte van 6 Hz tot 22 Khz, gecombineerd met veel dynamiek en strakke bastonen, zorgen voor een vol geluid.

Het geluid heeft de hoogste prioriteit voor Focal en daarom heeft de Spirit One geen opvallend uiterlijk gekregen, maar een strak design van zwart en aluminium. De koptelefoon is ideaal voor mensen die veel onderweg zijn. Met een gewicht van 225 gram is hij namelijk een van de lichtste ronde, afgesloten koptelefoons op de markt. Erg geschikt voor meerdere uren comfortabel luisterplezier iedere dag. Daarnaast wordt de Spirit One geleverd met een aantal leuke accesoires zoals een extra reistasje en een aluminium afstandsbediening voor gebruik met de iPhone, iPad of iPod. De Spirit One komt beschikbaar voor een retailprijs van 229 euro.

Focal wordt in Nederland gevoerd door de Smart Audio, de nieuwe importeur die onlangs bij ons op de redactie op bezoek kwam om over de plannen uit te kunnen wijden. Je kunt voor meer informatie ook terecht op de website van Smart Audio. 

MERK

EDITORS' CHOICE