NIEUWSPIOSound

The Falcon has landed

Redactie HiFi.nl | 21 maart 2012 | PIOSound

In de categorie `nieuw op de redactie` vandaag een bijzonder stukje ornithologie: we hebben een Falcon gespot, en wel bij ons op het dak! Op de eerste dag van de lente haalden we het natuurlijk in onze bol om tussendoor even van de zon te genieten, en toen liepen we zomaar een wilde PIOSound Falcon tegen het slanke lijf.

De Falcon, één van de recent geïntroduceerde elektrostaatmodellen van PIOSound, heeft het zuidelijke Tilburg verkozen als broedplaats, en hoefde vanuit een speciaalzaak vlakbij slechts een korte vlucht te maken om op ons dak neer te kunnen strijken. De uit het eveneens zuidelijke Eersel afkomstige luxevogel zal onze redactie een aantal weken met zijn muzikale gezang opluisteren, nadat we recent al met zijn soortgenoot - de PIOSound Eagle - kennis konden maken.

De PIOSound Falcon, een `entry level hybrid system`, is een innovatief Nederlands audioproduct van luidsprekerfabrikant PIOSound, die zowel hybride als full range elektrostaten vervaardigt. Met behulp van nieuwe technieken wordt een ongeëvenaarde geluidskwaliteit uit de statoren gehaald. De toepassing van PIOSound’s eigen ESE (elektrostatische elementen) technologie met ADS (actief diafragma systeem) actieve demping en nano-fiber technologie voor het diafragma is daarvoor hoofdverantwoordelijk. Maar genoeg over de techniek, in de recensie van de PIOSound Eagle kun je nog uitgebreider lezen hoe deze vogeltjes gebekt zijn.

PIOSound is de range begonnen met de Falcon ST hybride en de Eagle ST full range modellen, maar wil de lijn op korte termijn uitbreiden met de grotere Golden Eagle ST en Black Falcon ST, de compacte Hawk ST én de centerspeaker Eagle CP. Kijk voor meer informatie op de websites van PIOSound, of importeur Viertron.

In de tussentijd hebben we de Falcon weten te vangen, en kennis laten maken met onze audiobronnen en versterkers in de redactieset. We zijn benieuwd wat de Nederlandse elektrostaat met z`n stukprijs van 2245 euro - ten opzichte van 8000 euro per paar voor de Eagles - aan gezang in zijn mars heeft. Eerste indrukken in combinatie met de SuperUniti en de CD-speler van Yamaha zijn veelbelovend. In onze agenda kun je zien waar je de PIOSounds zelf zoal tegen het lijf kunt lopen. 

Via deze link vind je de recensie van de PIOSound Eagle, en hieronder hebben we een whitepaper van de Eagle bladerbaar beschikbaar gesteld:

MERK

EDITORS' CHOICE