NIEUWSKEF

KEF/GP Acoustics op ISE 2012


Redactie HiFi.nl | 02 februari 2012 | KEF

KEF is uiteraard ook aanwezig tijdens ISE 2012 in Amsterdam. Het merk, dat onlangs haar 50ste verjaardag vierde, pakt uit met een ruime vertegenwoordiging van het productgamma op de vrijstaande trendy stand in hall 11.

In tegenstelling tot veel andere stands en booths, die eerder een klein huisje vormen waar in sommige gevallen zelfs een kleine luisterruimte aanwezig is, heeft KEF op de ISE een open presentatie met een stand die van alle kanten goed te benaderen is. Ergens in het midden van hal 11 kwamen we onder meer de T-series en de afgelopen zomer geïntroduceerde R-serie tegen. 

De KEF R-Serie

Op de eerste hoek van het vierkante plein dat KEF ter beschikking heeft, vinden we de R900 van bovenstaande serie, op de foto hieronder links vooraan te zien. Het was in eerste instantie de bedoeling dat deze gedurende de drie dagen van de ISE ook te horen waren, weet Joop van Rossen van KEF, maar het risico dat je met een luidspreker als de Blade loopt, is dat bezoekers hem zodra ze hem zien eigenlijk ook altijd willen horen. Je ziet achter de R900 speakers hieronder dan ook twee Blades opgesteld aan weerszijden van het groene scherm, tegenover een fijne luisterpositie. 

De KEF stand op ISE 2012 (PHOTO40)

Naast de Blades troffen we uiteraard ook de KEF Muon speaker aan, zoals wel vaker omringd door de bekende museumtouwen, prominent zichtbaar op een andere hoek van de stand. De slogan die KEF hanteert voor de custom installation speakers waar het merk op de ISE een aantal primeurs mee heeft - Verberg uw luidsprekers, niet uw geluid - gaat niet echt op voor deze prachtige creaties van ontwerper Ross Lovegrove. Het `ultieme` was het doel, toen KEF hun state-of-the-art akoestische technologie combineerde met de sensuele, organische vormen van deze visionair.

Kef Muon op ISE 2012 (PHOTO40)

Als we Joop vragen wat de voornaamste primeur is op de stand vol hifi die de we kennen van eerdere demonstraties, wijst hij inderdaad op de wand met Ci-Serie luidsprekers van eerdergenoemde slogan, waarin een aantal nieuwe modellen te vinden is. Vandaag op de derde en laatste dag van de ISE wordt er dan ook in vier sessies een presentatie gegeven van deze Ci-Serie, waarbij ook de nieuwe modellen aan alle aanwezigen voorgesteld worden. In onderstaande foto tref je onder meer de vierkante Ci 160 QS en rechthoekige Ci 160 QL aan, met een tweeweg Uni-Q een aanvulling op de eerder uitgebrachte modellen van de Custom installation serie

De wand met de Ci-Serie (PHOTO40)

Een ongeveer zestig minuten durende Ci-presentatie zal worden gegeven door David Kroll (Ci specialist KEF USA), gevolgd door een half uur durend optreden van Johan Coorg (product development), waarbij de laatste de bezoekers kennis laat maken met luidsprekers uit de home audio series. 

Neem ook eens een kijkje op de KEF Special Page op HiFi.nl.

MERK

EDITORS' CHOICE