ARTIKELAudio-Time

Audio Time Breda


Rene Smit | 29 december 2005

Mini(malistische) set en Maxi(male)prestaties
Perreaux SX25i, Rega Apollo, Vroemen La Perla, Sharkwire en MIT

Na vele Hi-Visits is het voor mij de eerste keer dat ik een winkel ga bezoeken voor een “set van de maand” bespreking. De winkel in kwestie is Audio Time in Breda waar Erik Jan de scepter zwaait. Na een ritje van ongeveer 50 minuten parkeer ik de auto voor de deur van de winkel.

Het is riant te noemen dat je als winkelier in een middelgrote stad nog kunt beschikken over een riante gratis parkeerplaats pal voor de deur. Wanneer ik rond half acht ’s-avonds de winkel binnen stap is Erik Jan nog druk in gesprek met een klant en na vijf minuten stapt de volgende klant al binnen. Hieruit blijkt dat de koopavonden die Audio Time elke woensdag, donderdag en vrijdag heeft zijn vruchten afwerpen. De tijd die Erik Jan aan de klanten besteed geven mij de gelegenheid wat rond te neuzen in de grote showroom. Ik zie diverse sets speelklaar opgesteld staan. Clusters met speakers gegroepeerd per merk en een lange wand met schappen waarin diverse versterkers, tuners, cd- en dvd-spelers staan te pronken. Wat opvalt, is dat de aanwezige productrange loopt van betaalbaar tot high-end en dat ook aan draaitafels de nodige aandacht wordt geschonken. Ik begin zo langzamerhand benieuwd te worden wat Erik Jan voor me in petto heeft.

Nadat de klanten tot volle tevredenheid het pand verlaten hebben neemt ook Erik Jan plaats aan de grote “ leestafel” die in de showroom staat. Tijdens het inleidende gesprek geeft hij aan lang getwijfeld te hebben wat voor set hij in de schijnwerpers wilde hebben. “ Uiteindelijk heb ik er voor gekozen niet de platgetreden paden te bewandelen maar een set samen te stellen die in staat is om perfect de muzikale boodschap over te brengen zonder dat direct een 2e hypotheek noodzakelijk is. We maken gebruik van een aantal niet alledaagse componenten en merken die de gemiddelde consument niet direct zal kennen. Wat wel essentieel is voor ons is de kwaliteit van de producten, hierop wordt streng geselecteerd alvorens het product op te nemen in het assortiment.” zo vertelt Erik Jan.

Klik hier voor een vergrote afbeelding

We lopen samen door de showroom naar de opgestelde set en Erik Jan stelt de diverse componenten voor. Als bron dient de splinternieuwe Rega Apollo Cd-speler, versterker is de Perraux SX25i, speakers zijn de Vroemen La Perla en bekabeling is het MIT One Wire systeem voorzien van Sharkwire kabels en interlinks. Inderdaad geen doorsnee setje maar daarom des te interessanter. Met een totale prijs van circa 4000, - euro echter wel “ betaalbaar”. Na het doornemen van de individuele componenten zal tijdens het luisteren blijken of er ook daadwerkelijk muziek gemaakt wordt.

EDITORS' CHOICE

 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »
 • Review
  GoldenEar BRX
  Review
  lees meer »
 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »