ARTIKEL

Home Entertainment 2003

Dr. Longbeard & Marja | 24 juni 2003

De Home Entertainment show heeft dit jaar zijn kamp opgeslagen in San Francisco. De voormalige Stereophile Show heeft de Bay Area sinds 1997 niet meer aangedaan en werd telkens in New York georganiseerd. Om nu ook de bewoners van de westkust wat makkelijker in de gelegenheid te stellen al het nieuws op audio en video gebied live te aanschouwen is dus voor good old San Fran gekozen.

Voor ons een aangenaam excuus om een van onze meest favoriete steden te bezoeken. Goedgemutst en met een virtuele bloem in het haar melden we ons op Schiphol voor de eerste poot van de reis. Deze keer hoeven de koffers eens niet open; dat scheelt. Maar bij het detectiepoortje gaat het alarm af. Een uitgebreide betasting is het gevolg en we kunnen weer verder. Na de standaard quiz – wie is de eigenaar van de bagage, wie heeft ze ingepakt etc. – die we winnen kunnen we dan het toestel in. De totale vliegduur is een uur of 14 en een wandelingetje tussendoor is altijd prettig. Daarom eerst naar New York. Een rustige vlucht met helaas geen al te nieuwe films, hoewel Maid in Manhattan heerlijk verstrooit. Voor de rest dus wat lezen en veel praten. In New York aangekomen krijgen we het zoveelste stempel van opvallend aardiger wordende immigratie officieren. Door het uitvallen van een vlucht hebben we een paar uurtjes door te brengen op het vliegveld. Geen probleem. Eerst de koffers weer inchecken en dan op naar de lounge. Dat betekent weer langs een controle. Per vliegveld verschilt de manier waarop men controleert. Dit keer was het standaard devies schoenen uit, riem af, ringen en horloges af. Toch gaat de controle vlot en de loodzware fotokoffer gaat vlot door de X-ray machine zonder dat de beambte erachter ook maar opkijkt. Het stuk naar San Francisco verloopt ook lekker vlot en dank zij het tijdsverschil van 9 uur met thuis hebben we ook nog wat aan de avond.

De HE2003 show vindt plaats in ‘ons’ hotel en dat maakt dat er na een gezonde nachtrust in de Heavenly Beds en een Heavenly Shower we gelijk om 10 uur onze badges en persmap kunnen afhalen. De eerste dag van de show is de pers en genodigden dag, dus het is dan vrij rustig.

HE2003 heeft een aantal verdiepingen afgehuurd in het oude deel van het hotel. Het Westin St. Francis hotel is een van die oude statige hotels met een rijk verleden. Alle belangrijke regeringsleiders, acteurs en actrices, idolen en wij hebben er gelogeerd. Of in het oude deel waar de kamers hoog en bijna allemaal anders zijn met dikke tapijten en ditto gordijnen of in de nieuwbouw. Deze nieuwbouw is bereikbaar via aan de buitenkant van het gebouw geplaatste glazen liften die een spectaculair uitzicht op de stad en de baai geven.

Home Entertainment 2003 TriVista

TriVista op Home Entertainment 2003


EDITORS' CHOICE