NIEUWS

Trots als een... pauw - week 26

Jean-Pierre Joos | 28 juni 2007

Het is dat ik geen afbeelding kon vinden van een aap met 7 lullen, want anders was dat de titel geworden van deze weekpublicatie.

Het klinkt misschien ietwat pathetisch in uw oren, maar trots als een pauw (en met een oude Twee Meter Sessie in de CD-speler), zit ik dit voorwoord te tikken. Hoofdredacteur Marc Brekelmans klust vandaag en heeft een vrije dag, voor het eerst in jaren krijg ik daarom weer eens de taak om de "weekpublicatie van HiFi.nl" te verzorgen.

HiFi.nl publiceert wekelijks een flink aantal artikelen in verschillende rubrieken. Vandaag echter, overtreffen we onszelf durf ik wel te stellen. Niet alleen vindt u verschillende nieuwsprimeurs, meerdere hard- en software besprekingen, diverse artikelen, een overzicht naar twee leuke shows, een HiFi.nl Special, maar tevens zijn we vandaag officieel gestart met onze podcast (of radio-uitzending zo u wilt - ook op de PC te beluisteren) en maken we een doorstart met Miss HiFi.nl. Over allebei leest u hieronder meer. Ook een overzicht van alle genoemde publicaties vindt u hieronder.

Tenslotte gebiedt de eerlijkheid mij te zeggen dat het meeste wat u vandaag kunt lezen bij ons, reeds een paar dagen geleden al door collega Marc was voorbereid, waarvan acte :-)

Veel leesplezier,

Uw plaatsvervangend hoofdredacteur,

Jean-Pierre Joos

P.s. Lees hier meer over onze digitale System Diagnostic van Musical Fidelity en het gratis aanvragen van een fysiek exemplaar hiervan via HVT.

 

Nieuw op HiFi.nl

Artikelen en specials

Eerste officiele podcast HiFi.nl
Beluistert u onze eerste échte HiFi.nl podcast met nieuws, interviews, achtergronden en previews. Dit alles verzorgd door Guido de Kanter. En... vanaf nu een maandelijkse editie!
Deze maand aandacht voor oa  een hoofdtelefoonversterker van Cayin (interview Hay Kockelmans), een bijzonder Sony patent, de McIntosh MS750 nieuwe muziekserver (incl. mogelijkheid tot digitaliseren van elpees). Daarnaast sprak Guido met Theo Wubbolts over de komende HVT, heeft hij een uitgebreid gesprek gehad met Ivor Tiefenbrun van Linn en rond hij zijn 40-minuten durende uitzending tenslotte af met de Harry van Dalen die spreekt over het Muzikaal Intermezzo van Master bij Rhapsody dit aanstaande weekend.

Volledige interview met Ivor Tiefenbrun
Het integrale interview met Ivor - simply better - Tiefenbrun van Linn. Onder andere spreekt hij vrijuit over:

  • Linn`s veranderende strategie en dealerbenadering in Nederland. Quotes: "we have done this to take better care of users (consumers and retailers)". "One shop per 1 million consumers is enough".
  • zijn comeback na een zeer nare allergische reactie.
  • hedendaagse ontwikkelingen en de invloed hiervan op de HiFi branche en producten: er zijn fantastische mogelijkheden...

Miss HiFi.nl juni 2007
Na een restyle van onze Miss HiFi rubriek kunt u vandaag de foto`s bekijken welke door www.frizz.nl gemaakt werden van een Piega luidsprekersysteem...

Introductie in HiFi (reeds eerder geplaatst)
Voor veel muziekliefhebbers is die apparatuurliefde onbegrijpelijk en zelfs overdreven. In de auto kan er immers ook naar muziek geluisterd worden? Daarnaast wordt er op de uitnodiging van een HiFi-liefhebber om via zijn of haar systeem naar muziek te komen luisteren vaak gereageerd met de reactie "dat hoor ik toch niet".

Arcam Solo

Vermogen en de Musical Fidelity Supercharger
In het reeds eerder gepubliceerde artikel "Hoe zit het thuis met uw Hifi installatie?" kon u lezen over versterkervermogen en het geluid dat uiteindelijk door de luidsprekers wordt geproduceerd. Met een gemiddelde luidspreker die een gevoeligheid heeft van 87dB is voor echte HiFi in de huiskamers zo’n schone 300 watt nodig. Hieronder het vervolg van dit artikel + informatie over hoe zelf eea te testen of een gratis Diagnostic System van Musical Fidelity aan te vragen.

HiFi.nl Supercharger Special
Aansluitend op bovenstaande artikel vindt u in deze Special alles over de Supercharger en het Diagnostic System van Musical Fidelity...

Hardware recensies

Naim NAT05/Magnum Dynalab MD
De NAT 05 FM-tuner van het Engelse Naim werd beluisterd in combinatie met de Amerikaanse Magnum Dynalab MD 205 Signal Sleuth en ST 2 antenne.  

Pure Evoke-3
De Evoke-3 is een zeer geavanceerde draagbare radio, die iedere liefhebber van dit soort apparaten zal doen watertanden en ongetwijfeld wordt een nieuwe groep liefhebbers gecreeerd.  

Evenementen

Muzikaal Intermezzo bij Rhapsody in Hilversum, klik hier voor meer informatie
Quad HiFi bij John Snijders in Rotterdam, klik hier voor meer informatie

Software recensies

Is that all there is - Peggy Lee 28-06-2007 (vinyl) 
‘Why Don’t You Do Right’ was, in de veertiger jaren toen ze bij Benny Goodman’s orkest zong, de eerste hit van Norma Dolores Egstrom oftewel Peggy Lee. Meer mensen zullen haar echter kennen door haar vertolking van het nummer ‘Fever’. Een song waar ik het nog altijd warm van krijg. 

Gitaar aan de zee (music for five acoustic guitars) (SACD)
Een gitaar cd die gebruikt wordt bij demo’s van geluidsapparatuur? Niet iedereen zal zich daar direct iets bij voor kunnen stellen, maar de liefhebbers van deze muzieksoort weten maar al te goed waartoe vijf gitaren gezamenlijk in staat zijn.

Ober (DVD-Film)
Een echte Alex van Warmerdam. Daarmee is Ober op zijn kortst omschreven. Edgar, de ober waar het hier om gaat, heeft het niet gemakkelijk. Zijn vrouw is chronisch ziek, hij is uitgekeken op zijn vriendin, heeft lastige buren thuis en dito klanten in het ultrasaaie restaurant waar hij al een leven lang werkt. Humor drijft op ellende. Hier is zoveel ellende bij elkaar gebracht dat je in een aanhoudende lachstuip verkrampt raakt.

Armand van Helden - Ghettoblaster
Deze meneer uit NYC heeft in het verleden menig voetje van de dansvloer gekregen. Als producer én DJ. Maar na zijn mixalbum uit 2004 waar hij tevergeefs the eighties probeerde te vermengen met hedendaagse house muziek (https://hifi.nl/recensies/1949) en Nympho(2005) leek hij zijn laatste krediet te hebben verspeeld cq. kruid te hebben verschoten. Tenminste zo leek het, want Armand geeft niet op. On a mission, want met Ghettoblaster gaat hij onverminderd door met de good old days. De tijd voordat house een naam had gekregen.


EDITORS' CHOICE