ARTIKEL

Sehring, Shangling, HMS en Acoustic Signature

Ted Joos | 21 maart 2005

RA Vision
Merken: Sehring, Shangling, HMS en Acoustic Signature draaitafels

In de foyer van de Willem Burgerzaal is RA-vision goed gepresenteerd en toont nieuwe producten van Sehring, Shangling, HMS en Acoustic Signature draaitafels.

De Doelen Lente HiFi Show 2005 (c) Xingo
Shanling met Sehrling luidsprekers

Sehrling is leverancier van modulaire speakersystemen, zowel in de consumentenmarkt als ook op de professionele markt. Alle luidsprekers worden met de hand gefabriceerd in Berlijn, wat resulteert in een hoge afwerkingskwaliteit. Middels een fraaie videopresentatie werd het volledige fabrikage traject getoond wat een leuke inzage gaf in de keuken van Sehring.

De Doelen Lente HiFi Show 2005 (c) Xingo
Sehrling luidsprekers

Nieuw is de introductie van hun platte luidsprekerlijn, System 500 genaamd. De basis van deze serie is de S-500W (2-weg). Een kastje van 30 x 30 x 10 cm klein, voorzien van een tweeter en een woofer en ontworpen voor wandmontage (EUR 450,- per stuk). Overigens, hebben alle modulen dezelfde afmetingen als deze basis luidspreker. De S-501W (EUR 650,- per stuk) bestaat uit de S-500W, aangevuld met een resonator. De toename van het kastvolume resulteert in een dieper en strakker laag. Is dit laag echter niet voldoende, dan kan de S-501W uitgbreid worden met een additionele woofer, wat dan resulteert in het model S-502W (2½-weg systeem à EUR 1000,- per stuk). Als dit alles nog niet voldoende is, is er nog de S-503W (3-weg), bestaande uit een 6-tal modulen (EUR 2000,- per stuk). De modulaire opbouw tesamen met de mogelijkheid tot wandmontage, maken de luidsprekers ook uitermate geschikt voor home cinema toepassing.  

Shanglin Audio presenteert haar nieuwe CD-T300 buizen cd-speler. De speler is audiofiel opgebouwd met een losse voeding en een zwaar aluminium chassis. De toepassing van 8 Burr-Brown DAC’s en upsampler resulteert in een verbeterde 3-D soundstage.

De Doelen Lente HiFi Show 2005 (c) Xingo
Shanling

Nieuw voor Nederland zijn de HMS kabels, stekkerblokken (6- tot 16-voudig) en netfilters. De netfilters zijn uitgevoerd met ontstoring en overspanningsbeveiliging, wat volgens de importeur resulteert in een schoner en strakker geluid en geschikt voor elke goede HiFi installatie.

Het meest verassende nieuws is de introductie van de Acoustic-signature, een Duitse fabrikant van High-End draaitafels. De draaitafels zijn leverbaar met Rega, Roksan of andere toonarmen op aanvraag. Op de Doelen Lente Hifi Show werden de Anolog One MKII en de Samba gepresenteerd, beiden opgebouwd uit zware aluminium plateaus, een zware motor met gestabiliseerde voeding en een speciale Tidorfolon lagering.

De Doelen Lente HiFi Show 2005 (c) Xingo
Acoustic Signature Analog One MKII


EDITORS' CHOICE