ARTIKEL

Denon. Monitor Audio, Piega, Monitor Cable, Hitachi

Marc Brekelmans | 14 oktober 2004

Transtel Sabima
Het leuke van een show buiten de Nederlandse grenzen is dat de pakketten van importeurs afwijken van wat we in Nederland gewend zijn. Bij Transtel Sabima kun je dan ook de merken Denon, Piega en Monitor Audio op één stand aantreffen, waar deze merken in Nederland door drie verschillende importeurs vertegenwoordigd worden.

Het meeste nieuws op deze stand kwam van Denon zijde. Hier waren de nieuwste surround receivers van het merk te aanschouwen (..05 versies). Ook Denon heeft in deze generatie modellen met een zogenaamde calibratie microfoon, een ideaal hulpmiddel om je surround installatie goed (maar niet perfect) af te stellen. Op DVD gebied waren de nieuwe modellen uit de ..10 serie te zien, waarbij de DVD2910 zelfs beschikt over een HDMI en een DVI uitgang.

Verslag Brussels show deel 2 (c) Xingo

Piega liet de nieuwe P5 MkII aan het Belgische publiek zien. De mensen die bekend zijn met het merk zullen opmerken dat de vormgeving van deze luidspreker nu ook aansluit bij de bestaande P- en S-modellen.
Ook de splinternieuwe C2 monitor luidspreker maakte haar Belgische debuut tijdens de show.

Verslag Brussels show deel 2 (c) Xingo

In de Radius serie van Monitor Audio zijn sinds kort ook twee nieuwe modellen verkrijgbaar, de R270 en de R225. Deze laatste is speciaal ontwikkeld om bij een plasma scherm gebruikt te worden en is dan ook aan de muur te bevestigen. De R270 is een vloerstaande, ranke luidspreker die het vooral in een moderne inrichting erg goed zal doen. De R270 is leverbaar in vijf kleuren; zwart, wit, zilver, rosemah (een soort mahonie) en in beech (berken).

Verslag Brussels show deel 2 (c) Xingo

Audio Acces
Bij Audi Acces waren de nieuwtjes dunner gezaaid. Alleen Monitor Cable had de nodige nieuwigheden. Eén daarvan was de introductie van HDMI en DVI kabels (maar welke kabelfabrikant had ze tijdens deze beurs niet als primeur).
Veel aandacht ging ook uit naar de Black&White serie 2 van Monitor Cable. Deze serie beleefde dan ook haar eerste introductie op de Belgische markt. Oordelend naar het lange verhaal van de Duitse vertegenwoordiger van het merk, moest het hier iets heel bijzonders betreffen. Ik zal u het lange verhaal besparen en zal het laten bij drie steekwoorden; puur koper, polyethyleen en lucht als isolator.

Verslag Brussels show deel 2 (c) Xingo

Verslag Brussels show deel 2 (c) Xingo


Hitachi
De Belgische vertegenwoordiger van Hitachi had zich goed voorbereid op de komst van de pers. Hij was dan ook de enige exposant die een complete persmap voor ons klaar had liggen.
Hitachi toonde de nieuwe 55” en 42” plasma schermen. De 55” is HDTV geschikt en beschikt over een DVI aansluiting. Alle Hitachi schermen hebben overigens standaard een draaibare voet en afneembare luidsprekers.
De 42” LCD is een compleet eigen ontwikkeling van Hitachi en biedt een echte kijkhoek van 170 graden, waar andere schermen die dat claimen onder een dergelijke hoek een wel erg grijs beeld vertonen.

Verslag Brussels show deel 2 (c) Xingo


EDITORS' CHOICE