Acoustic Signature Thunder en Canary SE

Volgens Wikipedia is logistiek: "De juiste dingen, op de juiste tijd, op de juiste plaats, in de juiste hoeveelheden tegen optimale kosten". Het is die achterliggende gedachte om een draaitafel van Acoustic Signature niet thuis te beluisteren, maar op locatie.

Ruim veertig kilo draaitafel door het land sjouwen en via zes trappen de huiskamer binnen dragen is immers een stuk onhandiger dan gewoon naar Amsterdam rijden en daar het oor te luisteren leggen. Misschien niet optimaal, omdat fijne nuances mogelijk verborgen blijven in de onbekende omgeving, maar indien goed opgesteld met variabelen in de vorm van kabels en randapparatuur voorhanden, is het opdoen van een gedegen indruk zeker mogelijk.

Plaats van handeling is de winkel A10Audio/Room4Music van Alex Loth in Amsterdam, waarbij hij het tweede deel van zijn winkelnaam alle eer aandoet: Room4Music. Inderdaad is de winkel ook nog dicht gelegen in de buurt van de A10. In een deel van Amsterdam waar parkeren gratis is (een wonder op zich). De ruime luisterruimtes en de keur aan merken vormen een ideale omgeving voor een High End draaitafel als de Acoustic Signature Thunder. Wat meteen al goed aanvoelt is de ontspannen sfeer in de winkel en de aangename akoestiek. Dat er her en der gereedschapjes liggen om draaitafels af te stellen of elementen in te bouwen doen mijn analoge hart goed.

Nu we toch de omgeving aan het schetsen zijn: Alex heeft samen met de importeur van Acoustic Signature gekozen voor een meubel van Finite Elemente om de speler op te plaatsen. Een Octave Phono Modul buizen phonovoorversterker, geschikt voor het Acoustic Signature Canary SE element, is al lekker warm. Daarachter een Octave V80 buizenversterker (€ 7.250), met aangekoppelde Octave Black Box (€ 2.500) en Marten Design Miles III luidsprekers (€ 11.700 per paar). Bekabeling komt van het Italiaanse bedrijf Cammino. Daarmee hebben de heren zoveel mogelijk de merken van Music2 gekozen en zijn slechts vanwege de winkelakoestiek uitgeweken naar de meer dan uitstekend klinkende Marten Design luidsprekers, in plaats eerder opgestelde van Dutch Speaker Systems modellen.


EDITORS' CHOICE