Echtheid

Trouwens, het feit dat een opmerking van mijn kant over de weergave direct door Alex wordt opgepikt en dat hij feilloos een kabel kan pakken die het geluidsbeeld naar mijn persoonlijke voorkeur omzet, duidt op kennis van zaken en bereidheid te luisteren naar de wens van de klant (al koop ik niets die avond). Het gaat niet altijd om scoren vindt ook Alex, het gaat om het bereiken van "echtheid" in de weergave in samenwerking met de klant. Zo proberen we ook nog wat houten voetjes onder de draaitafel te zetten, zodat de snelheid invloed van het Finite Elemente rek vermindert. Mijn voorkeur zou dat overigens niet hebben in de laatste combinatie met de Purist Audio Design kabel ertussen.

Aan alles komt een eind en de koude auto staat klaar om mij naar huis en stede te rijden. Ik dank Alex Loth voor zijn gastvrijheid en tijd, met hem Marco de Wilde die heeft geholpen de set op te bouwen en te tunen. Overpeinzend in de auto bekruipt mij meer en meer het gevoel iets bijzonders te hebben beleefd. De combinatie van Acoustic Signature Thunder speler, SME V arm en het voor Acoustic Signature door Van den Hul gebouwde element, bezit een paar unieke elementen. In de eerste plaats is daar de geweldige slagkracht en dynamiek die uit de groef te halen is.

Verder laat de speler zich als een kameleon inpassen in de set. Verander iets achter de speler en de accenten verschuiven mee. Waar u de nadruk op wilt leggen mag u zelf weten, de Acoustic Signature trekt alles uit de groef en biedt elk aspect aan. Het meest opvallend is misschien toch wel de snelheid en het ritme dat de speler op de voorgrond zet. Met het schaarser worden van de bejaarde Thorens en Garrard loopwerken zag het er slecht uit voor het "energierijke tussenwielgeluid". Geen snaaraangedreven speler wist ooit die unieke energie terug te brengen. Tot de Thunder zich aandiende. Wat mij betreft is het een winnaar. Met een fors prijskaartje en daarom jammer genoeg slechts voor een beperkte groep mensen bereikbaar.

Wie met eigen ogen ziet hoe de speler is gebouwd, kan zich iets meer voorstellen bij de vraagprijs. Wie de speler hoort zal het volmondig met mij eens zijn: dit is geen alledaags product. Dit is te realistisch om op papier in woorden te kunnen uitdrukken. Prachtig, in één woord prachtig.

Prijzen:
Acoustic Signature Thunder - € 7.999 
Meerprijs SME V arm - € 3.249 
Meerprijs AS VdH Canary SE element - € 3.500

EDITORS' CHOICE