REVIEW

Hama HDMI kabels

Gastauteur | 01 februari 2011 | Fotografie Gastauteur

Hama verkoopt sinds 1978 kabels en heeft in deze periode meer dan dertig jaar specialistische ervaring opgedaan. De techniek verandert continue, en door het ontwikkelen van steeds weer nieuwe apparatuur, verandert de techniek van de kabels ook. In deze periode zijn ontelbare varianten van stekkers en koppelingen ontwikkeld voor vele toepassingsmogelijkheden.

Het omvangrijke en dan bedoel ik echt omvangrijke (!) Hama assortiment bevat artikelen die aanvullend zijn op het multimedia en foto-, videoassortiment. U kunt het zo gek niet bedenken of Hama heeft het: tassen, adapters, statieven, beugels, meubels en dus kabels. HDMI kabels Van Hama Holst kreeg ik een drietal HDMI kabels opgestuurd.

Het eerste dat opviel was dat ze allemaal er iets anders uitzagen dan de HDMI kabels die ik ken, de zeg maar rechttoe rechtaan HDMI kabels. Dit zijn namelijk de zogenaamde HDMI draai-, rotatie- en hoekkabels. Deze kabels kunnen alle kanten op gedraaid en geplaatst worden. In de smalste ruimte tussen de wand en de achterzijde van de tv of voor de verticale aansluitingen aan de zijkant van de nieuwste generatie platte televisies. De HDMI kabels hebben een aantal overeenkomsten, zo zijn ze tot aan het stekkeruiteinde tegen elektromagnetische storingen beschermd en maken ze gebruik van vergulde contacten die voor een zekere elektrische verbinding en een gegarandeerde en optimale signaaloverdracht zorgen.

Klik hier voor de iPad vriendelijke versie


EDITORS' CHOICE