REVIEWMastersounD

Italiaanse inspanningen

DIT IS EEN PUBLICATIE VAN MUSIC EMOTION
Jo Mullers | 01 juni 2011 | Fotografie Fabrikant | MastersounD

Aan Italië denken op zich is al een vorm van ontspanning. Bij de gedachte alleen schieten de meest mooie kleuren en fabelachtige landschappen door mijn hoofd en ik begin vanzelf te glimmen. Eerst alleen van binnenuit en dan wordt het langzaam zichtbaar. De waterwijnen vergeet ik maar de volle aardse wijnen kan ik goed onthouden. En zo is het met hifi ook een beetje. Sommige Italiaanse merken hebben al die dingen die ik hierboven beschrijf en de Italianen doen erg hun best om er ook nog eens goed uit te zien.

MastersounD is niet een merk dat onmiddellijk een `Aha-erlebenis` oproept, maar het is ook geen vreemde. Op zich al een tijdje actief op de markt en dan vooral met versterkers, dus analoge elektronica met de volledige nadruk op buizen. Dat is hun lust en leven zeg maar.

De fabriek is ook gevestigd in Italië en de productie is dus ook echt ouderwets Italiaans en niet uitbesteed aan een lage lonen land met een kunstmatig laag gehouden munteenheid. Op het internet kon ik lezen dat het buizenmerk Vaic ook in hun fabriek werd vervaardigd en dat er in het verleden een samenwerking was met NAF wat staat voor New Audio Frontiers en dat zijn ook fabelachtige versterkers. Daarvan is de productie, bij mijn weten dan, verplaatst naar China.

Maar goed, deze fabriek staat dus in Creazo en het bedrijf werd eerst gerund door pa en dit al vanaf 1993, later namen zijn twee zonen de productie over. Een van de belangrijkste filosofieën of steigers waarop hun hifi bouwwerk rust is de trafo. Deze wordt in eigen huis vervaardigd en loopt heel ver door. Dat doen wel meer trafo`s in de ontwerpen van de collega`s, maar deze trafo’s claimen daarnaast een ontwerp dat absoluut geen afwijking heeft tussen 8 Hz en 30 kHz: dus plus /min 0 dB. En dat is heel knap en kom je slechts zelden tegen.

Klik hier voor de hele recensie!


EDITORS' CHOICE