REVIEWTentLabs

Tentlabs DIY hybride versterker

De term Do-It-Yourself, die Guido Tent aan zijn versterkers meegeeft, vind ik persoonlijk misleidend. De versterker, die in het rek staat te spelen, heeft niets weg van een DIY-product in de traditionele zin. Het is veel meer een "PTY"-apparaat, waarbij "PTY" staat voor Put-Together-Yourself, omdat de versterker bestaat uit gebouwde en geteste modules die samen met transformatoren, aansluitingen en bekabeling worden samengebouwd door de koper.

Tenzij de koper liever iets meer geld uitgeeft en de versterker laat samenstellen door Tentlabs zelf of een dealer. Ik ben in de gelukkige omstandigheid, dat ik een compleet apparaat heb ontvangen uit handen van de fabrikant. Zo wordt mij het bouwen bespaard.

Tentlabs DIY hybride versterker

Dat neemt niet weg, dat ik mij aan de hand van de bouwbeschrijving een idee probeer te vormen, hoe het samenstellen zou verlopen. Ik verzeker u, een Tentlabs versterker in elkaar zetten vraagt eerder handigheid dan elektronicakennis. Het is niet echt moeilijk als u een soldeerbout goed weet te hanteren en Nederlands kunt lezen.

MERK

EDITORS' CHOICE