REVIEWMarantz

950 Euro Systeem: Marantz, DALI en QED

Kilian Bakker | 02 april 2009 | Marantz

Voor beginnende audiofielen valt het nog niet mee om met een beperkt budget een gedegen systeem samen te stellen. Een mooie muziekweergaveketen voor minder dan 1000 Euro, dat was de opdracht van de hoofdredacteur... en het is gelukt.

Wanneer het HiFi-virus heeft toegeslagen is er in principe geen weg meer terug naar de microset of PC-speakers. HiFi is en blijft een kwestie van het vinden van de juiste combinatie. Wanneer een stel individuele testwinnaars als set moeten samenwerken kan het resultaat teleurstellend zijn. De verschillende apparaten in een uitgewogen weergaveketen (met de nadruk op keten) vullen elkaar aan waardoor het resultaat de som der delen overtreft.

Wanneer HiFi `blind` van het internet wordt aangeschaft is het niet mogelijk om de combinatie van tevoren te beoordelen en zal men in de aankoop/verkoop-mallemolen blijven steken. Bij een goede dealer heeft men vaak de voorradige apparatuur reeds in verschillende configuraties beluisterd zodat naast de goede ook de foute combinaties met een bepaald apparaat bekend zullen zijn. Zo kan een gericht advies de klant zowel geld als de nodige frustratie besparen.

In eerdere systeembesprekingen zijn een (ruim) 1000 Euro systeem en een 1500 Euro systeem de revue gepasseerd. Deze keer wordt een opmerkelijk 950 Euro systeem onder de loep genomen.

MERK

EDITORS' CHOICE