REVIEWB&W

Pure Sound A30 en P10

René van Es | 19 februari 2009 | Fotografie René van Es | B&W

In de Britse audiopers is de A30 versterker van Pure Sound van alle kanten beschreven en door iedereen behangen met meer sterren dan zichtbaar aan het firmament op een wolkenloze zomeravond. Dat maakt nieuwsgierig en toen ik de kans kreeg de versterker zelf in huis te halen, greep ik die met beide handen aan. Spreken collega’s de waarheid of wordt hun oude vriend (Guy Sergeant) beloond voor vroegere arbeid?

Ik wilde het graag onderzoeken. Bovendien vroeg ik mij af, welke toegevoegde waarde alwéér een buizenversterker zou hebben, bovenop de vele beschikbare producten. Meestal afkomstig uit China, veelal goedkoop, soms heel erg goed, soms een regelrechte onveilige ramp.

Pure Sound A30 en P10

Tussen de concurrenten vielen twee dingen gelijk op: de gebruikelijke ECCxx buisjes zijn afwezig en de voeding heeft twee buizen als gelijkrichter in gebruik. Dat maakt de Pure Sound A30 tot een imposante versterker. Bovendien kreeg ik de P10 phonoversterker gelijk mee, om via de A30 platen te kunnen draaien. Nog een stapje leuker.

 

MERK

EDITORS' CHOICE