REVIEWMarantz

Marantz SA7003 (SA) CD-speler

Kilian Bakker | 24 december 2008 | Marantz

Enige tijd geleden werd de Marantz instap CD-speler, de CD5003, in combinatie met de PM5003 versterker besproken door ondergetekende. Gezien met name de CD5003 naar meer -veel meer- smaakte, werd er besloten om ook de instap SACD-speler van Marantz aan de digitale tand te voelen.

De SA7003 is een pure tweekanaals Super Audio CD en CD-schijfspeler met een nieuw loopwerk wat is opgebouwd uit een degelijk Pioneer DVD-loopwerk (zo te zien met de OWX8060 laser -zie foto), gevat in een custom-versie van een Sony KSM-2 lademechanisme.

OWX8060 laser

De standaard kunststof onderdelen zoals de CD-lade worden bij Marantz vervangen door zogeheten ZYLON onderdelen die zowel een hogere rigiditeit als betere dempingseigenschappen hebben (waardoor vibraties in het mechanisme worden gereduceerd). Dit nieuwe ZYLON SACD/CD-loopwerk is overigens ook compatibel met CD-R/RW schijven en met MP3/WMA bestanden.

Een hoogwaardige Cirrus Logics CS4398 chip neemt de D/A omzetting voor zijn rekening en de analoge uitgang is voorzien van Marantz` eigen Current Feedback Hyper Dynamic Amplifier Modules (HDAM-SA2). De uitgangstrappen zijn geheel dual-mono en discreet opgebouwd en het binnenwerk ziet er verzorgd en overzichtelijk uit. Het grootste gedeelte van de bekabeling is getwist en via tie-wraps verankerd en enkele kritische verbindingen zijn van RF-stoppers (ferrietkralen) voorzien. De analoge en digitale trappen hebben elk hun eigen printplaat en de geregelde voedingslijnen zijn van zwart geanodiseerde aluminium koellichamen voorzien. Vrijwel nergens is er gebruik gemaakt van SMD-componenten behalve voor het servo-circuit wat zich onder het loopwerk bevindt.

MERK

EDITORS' CHOICE