REVIEWPhilips

Philips DVD963-SA


Frederic Vanden Poel | 07 maart 2003 | Philips

Philips DVD 963-SA progressive scan DVD/SACD player 

Introductie

Philips DVD 963-SA (c) XingoAls reviewer voor hifi-plaza.com, een eigen initiatief dat ik eind 2000 startte samen met collega Erwin Claus, waren we sterk geboeid door de nieuwe superformaten welke toen opmars maakten : DVD-A en SACD. Vooral de laatste techniek heeft een enorme evolutie meegemaakt, waarin Philips een belangrijke speler geworden is.

Philips introduceerde de SACD 1000, een van de eerste meerkanaals SACD spelers, en ontving heel wat lovende kritiek in het high-end wereldje. Ook de filmliefhebbers werden vertroeteld met de Q50, een progressive DVD speler met Faroudja de-interlacer hoog aangeprezen in de shootout van Secrets of Home Theater. Dit waren dan ook de de motivatoren om hun allernieuwste toestel - de DVD 963-SA - te gaan reviewen voor AudioVideo.info en daarnaast HiFi.nl: het heeft alle troeven van beide spelers en zoveel meer...

Gezien de complexiteit van het toestel wordt de review opgesplitst in twee delen. In het eerste luik bekijken we de tweekanaals CD+upsampling/SACD mogelijkheden alsook een progressive PAL shoutout tussen de Philips en onze HTPC.

Specificaties

Philips DVD 963-SA (c) Xingo

Onze setup

Een veelzijdig product als de DVD 963-SA verdient een goede set.

Vaya Con DiosVoor het SACD gedeelte werd de 5.1 uitgang van de 963 verbonden via een Wireworld RCI Rainbow kabel, een analoge silver plated zeskanaals kabel met cinch aansluitingen langs de Philips zijde en een DB25 stekker die we op heel wat THX voorversterkers terugvinden, waaronder onze Integra Research RDC-7. Als digitale interconnect wordt een coaxiale 75 Ohm kabel gebruikt van het Duitse monitor. We kunnen dan makkelijk de interne DAC`s met die van de RDC-7 vergelijken.

De RDC-7 staat in verbinding via 5 QED interconnects (Silver Spiral voor het hoog en center en QED-4 voor het laag) met de Rotel RMB-1095 die B&W Nautilus 803 fronts bi-amped alsook de Nautilus HTM center aanstuurt. De surround speakers - vier B&W SCM8`s - worden door een Rotel RB991 aangestuurd.

Als subwoofer gebruiken we twee B&W ASW800 actieve baskasten. Voor het progressive gedeelte wordt een Barco Graphics 801s CRT projector gebruikt.

MERK

EDITORS' CHOICE