REVIEWNBS Cables

Verliefd en verloren door NBS Cables

Philip van Deijk | 16 januari 2002 | NBS Cables

De afgelopen paar weken waren heel bijzonder voor mij. Ik ben naar New York geweest om een concert van The Weavers in The Carnergie Hall bij te wonen, ik ben naar de MTV studio’s geweest om bij The Corrs, Bryan Adams, Nirvana en Alanis Morisette aanwezig te zijn. Ik heb onder andere Elvis Presley, Jim Morrison, Diana Krall, Tori Amos en Cassandra Wilson thuis voor een privé-concert ontvangen. Ben bij de opnames van Duke Ellington en Oscar Peterson aanwezig geweest en heb per ongeluk ook nog een wereldreis met Ry Cooder door de binnenlanden van Afrika gemaakt.
Nu zult u vast denken dat ik een beetje gek geworden ben. Ik moet u daar gelijk in geven, dat klopt ook, ik ben ook een beetje gek geworden. En waarom? Ik had NBS kabels in huis. Bijzonder!? Dat zal ik hieronder gaande weg proberen uit te leggen.


De touwtjes in handen

NBS Audio Cables, Nothing but signal NBS, de afkorting staat voor Nothing But Signal, is een Amerikaanse fabrikant van kabels, versterkers en luidsprekers. In Nederland worden alleen de kabels door importeur Hans van Put Audio gevoerd. Ik ben de afgelopen weken door Hans rijkelijk voorzien van NBS kabels (zie ook: www.nbscables.com) en heb er een tijdje heerlijk mee gestoeid. Om maar gelijk met het nare deel van dit verslag als de spreekwoordelijke deur in huis te vallen, de kabels van NBS zijn niet echt goedkoop. Ik vind ze zelfs vrij prijzig, maar als je gaandeweg de filosofie, de gebruikte onderdelen en het fabricageproces gaat bekijken, met de daaraan gekoppelde prestaties, komt de prijs in een heel ander daglicht te staan.


De prijzen (in euro´s)

De prijzen van de Monitor-IV serie:
Interconnect RCA of XLR 1.2 m paar 1.350,-
extra 0.6 m 337,-
Digitaalkabel RCA of AES/EBU 1 m 800,-
extra 0.5 m 200,-
Luidsprekerkabel per 0.3 stereo
(min. 1.2 m) 200,-
Netkabel 1.8 m 800,-
2.7 m 1.200,-

De prijzen van de Monitor-III serie:
Interconnect RCA of XLR 1.2 m paar 2.500,-
extra 0.6 m 625,-
Digitaalkabel RCA of AES/EBU 1 m 1.250,-
extra 0.5 m 312,-
Luidsprekerkabel per 0.3 stereo 500,-
(min. 1.2 m)
Netkabel 1.8 m 1.250,-
2.7 m 1.875,-


EDITORS' CHOICE