NIEUWSWharfedale

Wharfedale lanceert jubileumspeakers

Wharfedale bestaat 80 jaar en dat viert het bedrijf met de introductie van de nieuwe Denton 80th Anniversary luidspreker. De nieuwe Denton heeft het traditionele uiterlijk van het origineel. De verjaardagsspeaker is handgemaakt van mahoniehout en heeft een wolfraam doekgrill. De inhoud van de speaker is volgens Wharfedale wel anders dan de voorgangers.

De bass-unit is gemaakt van het nylonachtige Kevlar op een vastgegoten chassis. De hoge frequenties worden behandeld door een geweven textiel soft-dome tweeter met een hoge flux feriet magneet, in plaats van de neodymium magneet die zijn voorgangers hebben.

De oorspronkelijke Denton staat bekend op zijn warme en rijke klank. De 80th Anniversary Edition is er volgens Wharfedale in geslaagd om het oorspronkelijke warme karakter te behouden, terwijl hij meer gedetailleerde en naadloze prestaties levert.

Peter Comeaud, het hoofd van de afdeling ‘akoestiek’ bij Wharfedale over de 80th Anniversary Edition: “In voicing them, I had in mind the original Dentons, which sounded musical but with a touch of warmth. The ferrite magnet tweeter gives a cleaner, softer, smoother treble than Neodyium designs.” 

De adviesprijs van de nieuwe Denton editie is 369 euro per stuk. 

Bekijk hier alvast de Engelse gebruiksaanwijzing voor de specificaties en meer informatie. 

Importeur New Transtec heeft ook een Special Page.

MERK

EDITORS' CHOICE