NIEUWSApple

Apple HDTV op komst?

Apple Insider meldde afgelopen weekend dat Apple een bod uit zou willen brengen om Loewe voor 87.3 miljoen euro in te lijven, met het oog op de ontwikkeling van een volwaardige televisie van Apple. Volgens Apple Insider wist een bron dat er voor vrijdag 18 mei aanstaande een besluit gemaakt moet worden door de directie.

Loewe heeft daarop aan het Duitse persbureau DPA laten weten dat er geen concrete overnameplannen bestaan, nadat de rond de geruchten dat de elektronicafabrikant onderdeel zou worden van Apple om bevestiging werd gezocht. Het merk introduceerde onlangs nog een nieuwe lijn televisies onder de naam Connect ID

Er gaan al jaren geruchten dat Apple met een eigen televisie op de markt komt die veel verder gaat dan de functionaliteit van de huidige set-top box, de Apple TV. Geruchten die gesterkt worden door de Steve Jobs biografie, waarin hij meldt dat hij er eindelijk in geslaagd is de juiste weg in te slaan om een Apple HDTV te ontwikkelen, met “de simpelste user interface denkbaar”. Maar vooralsnog moeten we afwachten of en wanneer de Apple televisie op de markt komt, én of Loewe daar een rol in zal spelen, aangezien Sharp eerder ook al in beeld was voor de eventuele productie van LCD panelen - via een minderheidsaandeel van Apple-partner Foxconn, die zich momenteel op de ontwikkeling zou richten.

7 inch iPad
Het blijft altijd ongekend intrigerend waar Apple nu weer mee gaat komen, zoveel is wel duidelijk. Zo is er ook nieuws rond Apple`s paradepaardje, de iPad. Zo schijnt er na de zomer een nieuw model op de markt te komen: de 7 inch iPad. Volgens iMonitor staat de kleinere iPad gepland voor oktober, gelijktijdig met de nieuwe iPhone. Niet alleen het formaat, ook de verwachte prijs is bijzonder: 200 á 250 dollar zou de tablet moeten gaan kosten. Om het de concurrentie in deze markt nog lastiger te maken, zou de 7 inch bovendien alles aan boord hebben wat de huidige 9.7 inch ook in huis heeft. Je kunt hier meer lezen over de verwachte specificaties van de nieuwe iPad. 

Het is de hele maand Beeldmaand op HiFi.nl! Je vindt de items dagelijks op de voorpagina, op onze Beeld Special, en via de tag Meimaand Beeldmaand.


EDITORS' CHOICE