ARTIKEL

Introductie Loewe Connect ID

Redactie HiFi.nl | 04 april 2012

Loewe presenteerde gisteren in het chique Van Der Valk Hotel in Houten een moderne lijn televisies met de naam Connect ID, een nieuw gamma van Smart TV’s dat individueel design (ID) aan innovatie koppelt. HiFi.nl was ook aanwezig.

De nieuwe toestellen kunnen volledig worden vormgegeven naar eigen inzicht en smaak, passend bij de persoonlijkheid en plaats in het interieur. Connect ID is in eigen huis ontworpen en ontwikkeld, en wordt ook in eigen huis geproduceerd. Kernwoorden die bij de presentatie voorbij kwamen om het ‘individual design’ in Connect ID te duiden? Superieur, modern, elegant, expressief en buitengewoon. Het laat zich dus raden dat Loewe trots is op de nieuwe serie.

De modellen van Connect ID bestaan in de basis uit een witte of zwarte televisie die individueel ‘uitgebouwd’ kan worden, bijvoorbeeld met kleurenframes die doen denken aan de vroegere Nokia frontjes voor mobiele telefoons; Loewe levert vooralsnog twaalf varianten, die als individuele detaillering op de TV te monteren zijn. “Dankzij de behuizingskleuren – zwart, wit, zilver, beige, groen of oranje – en zijn lijst in zwart of wit hoogglans past de Connect ID perfect in zowel een klassiek elegante als in een zelfbewust progressieve woonomgeving.

Het Unique Selling Point van de nieuwe serie is daarmee niet, zo wordt in de presentatie uitgelegd, het type beeldscherm, of de bekende J-vorm (zie bovenstaande foto) die aan de zijkant van het scherm te ontdekken is, omdat deze ook in televisies van andere merken te vinden zijn. De focus van deze serie ligt op kleur. En één van de mogelijke kleuren, hoe kan het ook anders met het EK voor de deur, is natuurlijk oranje. Eens kijken hoeveel gebruikers na het eerste ronde van het toernooi terug gaan naar de dealer voor een ander frame...

De nieuwe Connect ID familie van Loewe is verkrijgbaar in twee technische varianten (met of zonder geïntegreerde hardeschijfrecorder DR+), in drie verschillende beeldschermformaten - 32, 40 en 46 inch. Er is geen 37 inch formaat maar, zo is de uitleg, omdat er de 40 inch zo smal geworden is dat-ie effectief te vergelijken is met bestaande 37 inch uitvoeringen. Na de zomer (IFA 2012) volgt ook de 55 inch variant. Er zijn twaalf verschillende kleurcombinaties en in dertig unieke opstellingsconcepten (racks, standaards, wall-mounts). Het totaal aan keuzemogelijkheden resulteert dan in 2160 onderscheiden Connect ID-televisies.


EDITORS' CHOICE