High End 2012: Musical Fidelity & Triangle

Musical Fidelity pakte in München uit met de M8-700 monoblokken, versterkers gebaseerd op de bekende Titan, maar een stukje ‘vriendelijker’. Musical Fidelity werd in Duitsland vergezeld door Triangle.

De Titan is namelijk best een bakbeest, en de nieuwe M8-700 is iets fijner qua looks en ook een stuk vriendelijker voor de portemonnee. De M8-700 levert 700W per kanaal op 8ohms en 1300W op 8ohms. Volgens Musical Fidelity heeft hij vrijwel evenveel power als de Titan. De M8-700 kost ongeveer 8000 pond, waar je voor de Titan ongeveer 2,5 keer zoveel betaalt.

Ook aanwezig was de M1CLiC van Musical Fidelity, een apparaat dat in een recensie op HiFi.nl al ‘het Zwitserse zakmes voor een moderne geluidsinstallatie’ werd genoemd.

Er werd in de stand gedemonstreerd met de Triangle Grand Concert 2 luidsprekers uit de Magellan serie. Ook de Color serie - die recent getest werd door Music Emotion - stond in deze ruimte, inclusief het nieuwe Color123 systeem. Het Color 123 systeem bestaat - zoals de naam al doet vermoeden - uit drie compacte, gekleurde speakers, die samen een versterkt multimedia setje vormen. De set is gemakkelijk aan te sluiten op je iPhone, iPad, iPod of Mac/PC.

Ook de Cello uit de Magellan serie stonden opgesteld, deze witte luidsprekers van Triangle hebben alle techniek van de Grand Concert speakers in huis, maar dan in een compacter formaat. Compact is nogal relatief, want ook deze badboys zijn meer dan 1,10 meter hoog.

 

Volg hier de laatste ontwikkelingen van High End München 2012. 

MERK

EDITORS' CHOICE