Musical Fidelity brengt referentieversterking

In navolging op de legendarische kW versterker, die zeven jaar geleden in een gelimiteerde oplage op de markt kwam, heeft Musical Fidelity nu weer een referentie eindversterker uitgebracht, de Titan.

Het heeft vijf jaar geduurd voordat de productie van de Titan kon beginnen. Na veel brainstormen kwam Musical Fidelity met een ontwerp dat gebaseerd is op 30 jaar ervaring en de legendarische kW moest kunnen evenaren. De Titan levert een duizelingwekkende 1 kilowatt vermogen aan een 8 Ohm impendantie. Per kanaal, wel te verstaan! Met 4 Ohm is het 2 kW, 2 Ohm wordt dit net onder 4000 watt per kanaal. Iedere luidspreker is dus aan te sturen met deze geweldenaar. En dat met een maximum van maar liefst 200 ampĆØre. De signaal-/ ruisverhoudingĀ  ligt op 126 dB met een totale harmonische vervorming van minder dan 0.01 % tussen 10Hz en 50kHz. Zelfs bij 100kHz (nog nooit gehoord bij eindversterkers) ligt de vervorming maar rond de procent. Door gebruik te maken van een bepaalde lay-out in het cirquit en subtiele design details brengt de Titan in het geheel geen storingen over van de (externe) voeding of andere componenten. De Titan is zowel gabalanceerd als ongebalanceerd aan te sturen.

Ondanks de ongekend zuivere metingen en extreme opbouw levert de Titan volgens Musical Fidelity een geluid dat gelijk staat aan een kleine Klasse-A buizenversterker. Lief, snel en schoon. Totdat meer vermogen wordt gevraagd door de muziek. De Titan wordt dan de beloofde vermogensgigant en levert volgens de makers een ongekende snelheid en controle. Wie interesse heeft, moet wel in gedachten houden dat er maar 50 Titans geproduceerd zullen gaan worden.

De Primo voorversterker

Passend bij de Titan levert Musical Fidelity nu ook de nieuwe Primo referentievoorversterker. De Primo werkt volledig in Klasse-A en is dual mono opgebouwd. Er zitten 14 met de hand geselecteerde ECC81 buisjes in en kent een zeer lage vervorming van eveneens 0.001 %. Musical Fidelity belooft dat de Primo, ondanks het gebruik van buizen, geheel lineair blijft. Ongeacht de volumestand en andere factoren als eindversterking of kabellengte. Zowel de gebalanceerde- als de single-ended outputs zijn voorzien van twee paar parallel geschakelde output-buizen dit te kunnen bewerkstelligen. Door de speciale voeding en opbouw zullen de buisjes zo`n 10.000 speeluren mee kunnen gaan.

De Primo is al in ontwerp sinds 1997 en past volgens eigenaar en ontwerper Anthony Michaelson zeer goed bij de super- en pure Klasse-A eindversterkers van Musical Fidelity zoals de Titan, AMS50 en AMS100. De productie geschiedt natuurlijk in Engeland en er zit onder meer medisch staal in de constructie.

Navraag bij importeur Viertron leert dat Nederland zo`n vijf Titans mag verwachten. De kolossale eindversterker levert niet alleen een flink vermogen, hij kost het ook. U bent voor 23.950 euro eigenaar van de zeer gelimiteerde eindversterker. De Primo voorversterker is leverbaar voor 8250 euro.

Meer informatie: Viertron of Musical Fidelity

MERK

EDITORS' CHOICE