REVIEWTriangle

Triangle Color luidsprekers

`Je suis comme je suis`, de titel van een cd van Juliette Gréco die zomaar in gedachten schiet als ik begin aan het verhaal over de Franse Triangle Color luidsprekers. De associatie met Frankrijk als land van oorsprong moge duidelijk zijn, tegelijkertijd heeft Triangle een kenmerkend geluid dat zeker eigenzinnigheid verraadt.

Het eigen geluid is in het bijzonder te danken aan de middentoonluidsprekers die Triangle in eigen huis vervaardigt, zoals alle units. Een weergever die snel en daardoor levendig is en vooral stemmen naar je toe brengt. Het typisch Franse geluid, dat veel fabrikanten uit vakantieland nummer één achter zich hebben gelaten om vooral maar commercieel beter te scoren, hetgeen juist ten koste gaat van unieke weergave-eigenschappen die Triangle wel heeft weten te bewaren.

Uit Music Emotion - Februari 2012

De Triangle Color is een vriendelijk ogend systeem dat net geen meter hoog is en dat zich door zijn smalle baffl e van bijna 19 centimeter onopvallend laat plaatsen. Mits u het systeem koopt in zwart of wit, want in uitdagend hoogglans rood valt hij des te meer op (binnenkort ook in geel leverbaar).

Omdat de hoeken aan de voorzijde zijn afgeschuind, lijkt hij zelfs nog wat smaller. Mijn witte recensie-exemplaren kreeg ik geleverd met zowel witte als zwarte frontjes, die met magneten blijven zitten aan de units zelf. De afwerking is zonder meer strak te noemen, daar doen zelfs een paar beschadigingen aan de kasten, veroorzaakt door het van dealer naar dealer zeulen, geen afbreuk aan. De kast is gemaakt uit MDF. Het front is 22 mm dik, de achterwand en zijwanden zijn 16 mm dik en de kast is inwendig versterkt met MDF delen. Hoewel de drie drivers doen vermoeden dat de behuizing inwendig in tweeën is gedeeld, klopt dat niet.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

MERK

EDITORS' CHOICE