NIEUWSdCS

Update Puccini U-Clock en de Debussy Dac

Redactie HiFi.nl | 10 juni 2011 | dCS

De al eerder aangekondigde update voor de 24bit/192kHz USB ingangen van de Puccini U-Clock en de Debussy DAC zijn vanaf heden leverbaar en de prijzen zijn bekend. Vanaf nu worden nieuwe units standaard met deze voorziening uitgeleverd en kennen een bijzonder bescheiden prijsstijging.

Voor reeds bestaande units die voor een upgrade aangemeld worden, zijn de upgrade prijzen respectievelijk 500 euro voor de Debussy en 600 euro voor de U Clock. De board- en chipset wordt vervangen en er wordt een firmware upgrade uitgevoerd. De Debussy en U-Clock krijgen allebei de beschikking over een asynchrone Class 2 USB ingang ( die overigens ook als Class 1 kan functioneren) en ondersteunen daarmee 24bit/176,4  en 24bit/192kHz datastreams.


Foto: de Puccini U-clock

De Puccini U-clock biedt via de enkele SPDIF coaxiale uitgang een 24bit/192kHz signaal voor verdere verwerking door een DAC. De nieuwe USB boards in Class 2 werken zonder enige aanpassing op Mac OSX 10.6.3 of nieuwer (Snow Leopard); er hoeven geen drivers geïnstalleerd te worden. Voor Windows machines ( XP/Vista/7) wordt een disc met drivers meegeleverd. De drivers zullen ook vanaf de dCS website gedownload kunnen worden. Via het frontpaneel kan de gebruiker desgewenst schakelen tussen Class 1 en Class 2 mode (44,1/96 respectievelijk 176,4/192kHz).

Kijk voor meer informatie op de website van More Music.

 


EDITORS' CHOICE