NIEUWSPIOSound

High End 2012 - PIOSound en Meridian

PIOSound (importeur Viertron) is aanwezig om de Nederlandse elektrostaten voor te stellen. De Eagle en de Falcon zijn inmiddels bekend, en waren ook vorig jaar al in München te vinden.

In de akoestisch verantwoorde maar door het audiogeweld van de buren wat geplaagde luisterruimte geeft Theo Wubbolts enkele demonstraties, met zowel vinyl als opnamen van Polyhymnia in de cd-speler, en tekst en uitleg bij zijn muziekstukken. Het is aangenaam tot rust komen in de `luisterpoefs` die er opgesteld staan, terwijl we dankzij de muzikale keuzes opnieuw kennis maken met de luidsprekers die we momenteel ook op de redactie hebben staan.

Aangekondigd zijn de nieuwe modellen wel, en er is ook al één van opgesteld, maar we kunnen er nog niet naar luisteren. Zowel de Golden Eagle (op de onderstaande foto naast kleinere broertjes Falcon (The Falcon has landed) en Eagle, moeilijk te zien maar de rechter is hoger en breder) als de Hawk staan voor het einde van de zomer gepland, al is eerstgenoemde al wel aanwezig. Daarnaast wist Dick van Geest (Viertron) te melden dat het aantal dealers in Nederland uitgebreid zal worden.

Ook nieuw bij PIOSound: de mogelijkheid de luidspreker aan je interieur aan te passen met een serie gekleurde doeken. Het is nog even afwachten wanneer ze op de markt komen en wat de meerprijs zal worden, doordat de ontwerper van het stof de finishing touch nog op de dikte (bepalend voor het geluid!) moet leggen, maar we kregen alvast een indruk van de verschillende opties. Het is niet bekend of je komende zomer je Nederlandse elektrostaten ook al in het Oranje uit kunt dossen..

En: om de hoek van de PIOSound stand troffen we een Meridian familie aan! Je kunt in het verslag van de Europese première van deze apparatuur die tijdens de ISE in Amsterdam plaats vond meer lezen over de Audio Core 818 en de M6 speakers, hier opgesteld met streaming oplossingen van Meridian (waaronder de award winnende Media Core 200).De website van Viertron geeft meer informatie over deze merken en op HiFi.nl vind je ook de Viertron Special Page.

MERK

EDITORS' CHOICE