NIEUWST+A

Audiac op High End München

Importeur Audiac is goed vertegenwoordigd op de High End beurs. Zowel T+A, Ayre als Arcam zijn aanwezig, met onder meer een primeur: de nieuwe, compacte all-in-one streaming receiver van T+A.

De T+A Cala is de kleinste receiver die het Duitse bedrijf ooit maakte, maar formaat doet er zeker niet altijd toe. Vooral in het geval van de Cala. Ook al is hij maar 30 centimeter breed, het model levert 55 watt per kanaal, heeft een ingebouwde FM tuner met mogelijkheid tot streaming via internet en er kunnen apparaten op aangesloten worden via zowel USB als Bluetooth. Lees hier uitgebreid over de T+A Cala.

Ook nieuw gepresenteerd in München is de nieuwe DAC van T+A: De DAC 8. Deze DAC 8 biedt de mogelijkheid om de analoge uitgang op fixed of variable in te stellen. In fixed mode gedraagt de DAC 8 zich als een normale DAC waarbij het uitgangssignaal op een vast Line level aangeboden wordt. In de variable mode verandert de DAC 8 dankzij de interne (volledige analoge) volumeregeling in een voorversterker met louter digitale ingangen. In deze instelling, die eenvoudig achterop de DAC8 te selecteren is, kan de DAC rechtstreeks op een eindversterker of actieve luidsprekers aangesloten worden. Een hoofdtelefoon uitgang op het front maakt de DAC 8 kompleet.

Ook de R-serie van Arcam was aanwezig op High End. We schreven een tijdje geleden al uitgebreid over deze serie, bestaande uit een veelzijdige dock, een DAC, de rLink en een bluetooth ontvanger genaamd de rBink.

Een andere merk van Audiac, Ayre, presenteerde de VX-R stereo eindversterker. Stiekem hoopte we op een nieuw model geïntegreerde versterker in de 5 serie, maar de introductie daarvan is nog even doorgeschoven. Vermoedelijk wordt deze net na de zomer voor het eerst aan het grote publiek getoond. Ook presenteerde Ayre de QA9 ADC en de QB9 DAC.

Audiac heeft nog véél meer merken op High End Müchen, waar je binnenkort meer over kunt lezen. To be continued...

Kijk ook eens op de Special Page van Audiac. Volg hier de laatste ontwikkelingen van High End München 2012.

MERK

EDITORS' CHOICE