NIEUWSElipson

Elipson op High End München 2012

We hebben op de redactie een tijd lang mogen genieten van de Elipson Planet L luidsprekers. Dankzij de bolvorm en de opvallend rode kleur deed menig bezoeker nog eens een stapje achteruit om de luidsprekers goed te bekijken. Op High End München 2012 toont Elipson de draadloze versie van de Planet L: de Elipson Planet LW. Bezoekers kunnen ook de Elipson Planet M en de Elipson BS50 bekijken.

Inclusief standaard weegt de Elipson Planet L zo’n 22 kilo. Je kunt uiteraard niet om de bolvorm heen, of sphere zoals de officiële duiding luidt. Design met een hoofdletter D. Maar de echte audiofiel wil natuurlijk weten of dat ook goed klinkt. Prima, zo concludeerde ook Music Emotion in de recensie van de Planet L op HiFi.nl. Tijdens High End München 2012 zagen wij de Elipson Planet LW in maagdelijk wit. Inderdaad, de W van Wireless. Ongetwijfeld net zo goed, alleen dan zonder gehannes met draden.



Ook gespot: de Elipson Planet M, de kleine broer van de Elipson Planet L. Klein maar fijn, met een doorsnee van slechts 15 cm. Hij wordt geleverd met handige accessoires, zoals bijvoorbeeld een stand, muurbeugel of plafondbeugel. Multifunctioneel dus!



And last but not least: de Elipson BS50. Deze telg van de Elipson familie heeft een rijk verleden. De BS50 is qua uiterlijk een ode aan zijn oude naamgenoot uit 1953, maar is van binnen (uiteraard) volledig nieuw. En ook hier springt het design onmiddellijk in het oog. Maar toch is de bol volgens Elipson eerder een technisch onderwerp dan een design vraagstuk. De ronde vorm is namelijk vrij van resonantie door ontbreken van staande interne golven. Boven de ronde bol bevindt zich de reflector schaal.



Meer weten? Op de website van importeur AVtunes vind je meer informatie en technische specificaties.

Volg hier de laatste ontwikkelingen van High End München 2012.

 

 

MERK

EDITORS' CHOICE