NIEUWSElipson

Nieuw: Elipson BS50

Redactie HiFi.nl | 29 februari 2012 | Elipson

Elipson kijkt als fabrikant zowel door de voorruit als in achteruitkijkspiegel: de BS50 is qua uiterlijk een ode aan zijn oude naamgenoot uit 1953, maar is van binnen volledig nieuw.

De nieuwe BS50 is ditmaal niet uitgevoerd in gehard gips, maar in een composiet van epoxy, in satijn wit. De coaxiaal unit is verzorgd door Seas. De speaker wordt beschermd door een aluminium rand met metaal rooster. De reflector-schaal wordt apart gemonteerd op de voor Elipson zo bekende ronde bol. Deze stijlicoon weegt ruim 31 kilogram en is dus geen kleine jongen, maar doet interessante dingen met je interieur.

Elipson is een bedrijf dat al meer dan zeventig jaar zijn stempel op hifiland weet te drukken, met een mooi lijstje vindingen en innovaties; de reflector in de vorm van een elipse, fase gedrag (onder meer de fameuze 1303), de eerste ‘zuil’ luidspreker (ook de 1303) eind jaren `60, de eerste toepassing van de HelmHoltz resonator en de sphere ofwel bol - zomaar een greep uit de rijke historie van Elipson.

De bol is eerder een technisch onderwerp dan design vraagstuk. De ronde vorm is namelijk vrij van resonantie door ontbreken van staande interne golven. Het fraaie design is vooral mooi meegenomen. 

De BS50 gaat €2000,- euro per stuk kosten. Kijk voor meer informatie op de website van AV-Tunes, of mail naar info@avtunes.nl.

AV Tunes was ook op de ISE te vinden

MERK

EDITORS' CHOICE