NIEUWSSharp

Sharp introduceert 80-inch AQUOS LED TV


Redactie HiFi.nl | 19 april 2012 | Fotografie | Sharp

Dankzij een schermdiagonaal van 80-inch (203 centimeter) is met de nieuwe AQUOS LED LC-80LE645E een ware stadionbeleving binnen handbereik.

Met nog maar vijftig dagen te gaan tot de aftrap van UEFA EURO 2012, introduceert Sharp deze maand opnieuw een grootformaat AQUOS LED. Dit model is met afstand de grootste TV die momenteel in deze prijsklasse in Europa te koop is.

Met de nieuwe AQUOS LC-80LE645E komen voetbalfans dichter bij de wedstrijden van UEFA EURO 2012TM dan ooit tevoren. Dankzij het grote afmetingen van het scherm wordt een ware stadionsfeer in de woonkamer gecreëerd. Grote sport- en filmmomenten komen tot leven met dit supergrote schermformaat. De Direct LED-achtergrondverlichting en 100Hz-technologie zorgen voor haarscherpe beelden met een groot contrast en heldere kleuren. Met een hoogwaardig TV-signaal zoals HD-televisie of met Blu-ray is een grote afstand tot het scherm niet meer nodig – 3 meter is ruim voldoende om deze hoogwaardige beelden in superieure beeldkwaliteit te bekijken. De LC-80LE645E is zeer energiezuinig en voorzien van energielabel A++.

De LC-80LE645E is momenteel de grootste vertegenwoordiger van Sharp’s Big Screens-strategie, waarmee ze een nieuwe standaard bepalen voor een ultieme kijkervaring en tegelijkertijd volop investeren in de betrokkenheid als EUROTOP-sponsor van UEFA EURO 2012. Het is hierbij belangrijk om te benadrukken dat deze modellen, ondanks de afmetingen, in de meeste woonkamers uitstekend inzetbaar zijn. Dankzij de hoogwaardige technologie is dit toestel ook bij een beperkte kijkafstand inzetbaar. Een afstand van slechts 3 meter is voldoende; en dat is in vrijwel elke woonkamer mogelijk,” aldus Philippe De Braekeleer, Director Consumer Electronics van Sharp Electronics Benelux bv. 

De AQUOS LC-80LE645E biedt niet alleen een grootformaat-afmeting met uitstekende beeldkwaliteit, maar ook uitgebreide multimediafuncties. Met AQUOS NET+ beschikt de kijker bijvoorbeeld over meer dan 50 verschillende apps, inclusief apps voor YouTube en de mediabibliotheken van een groot aantal TV-zenders. De AQUOS LC-80LE645E beschikt tevens over een geïntegreerde, drievoudige HD-tuner (DVB-T/DVB-C/DVB-S2) en een mediaspeler. Foto’s, video’s en muziek kunnen eenvoudig op de TV worden weergegeven vanaf een USB-stick of door middel van DLNA (Digital Living Network Alliance) via het thuisnetwerk. 

De LC-80LE645E is per direct beschikbaar voor een adviesverkoopprijs van 4.999 euro. Voor meer informatie kun je kijken op de website van Sharp. Begin dit jaar kondigde Sharp de LC-80LE844U AQUOS® 3D LED TV al op de CES 2012 aan, het nieuwsbericht ervan vind je hier.

Kijk ook eens op onze Beeld Special


EDITORS' CHOICE