Harman BDS x70 Home Cinema

Redactie HiFi.nl | 14 maart 2012 | Harman Kardon

De BDS home cinema systemen zijn natuurlijk bekend, maar Harman heeft besloten de serie opnieuw uit te vinden - en Jennifer Lopez gestrikt als gezicht van de internationale campagne. Vandaag organiseerde het merk daarom BDS Cinema Night. 

BDS Cinema Night is geen internationale bioscoop- of feestavond, maar de naam gegeven aan de persintroductie van het nieuwe systeem, dat vandaag in het Amsterdamse Tuschinski aan onder meer HiFi.nl werd voorgesteld. Harman Kardon introduceerde er de nieuwe modellen van haar paradepaardje, de BDS x70, die het merk september vorig jaar op de IFA in Berlijn aankondigde, en inmiddels ook al volop verkrijgbaar zijn. Een serie compacte, alles-in-één 3D Blu-ray home cinema systemen.

BDS 670

De BDS x70 bestaat uit zes modellen: de 2.1 kanaals BDS 370 en de BDS 470, de 3.1 kanaals BDS 670 en de 5.1 kanaals BDS 770, BDS 776 (witte BDS unit met witte speakers) en BDS 870, die een opmerkelijke combinatie van prestaties en design voor elk huishouden bieden. In navolging op het succes van de vorige reeks heeft Harman Kardon haar BDS x70 vernieuwd met 3D Blu-ray ondersteuning.

De BDS x70 wordt gepositioneerd als de perfecte partner voor elke flat screen TV. De drie HDMI 1.4a video inputs kunnen namelijk dienst doen als hub voor entertainmentbronnen zoals externe settop boxes of games consoles; de HDMI 1.4a output draagt zorg voor het beeld en geluid naar de TV. We lichten de receiver en het topmodel van de serie, de BDS 870 waar we met een indrukwekkende sound The Adventures of Tintin op geserveerd kregen, er even uit. 

BDS 270
De BDS 270 is een 2.1-kanaals Blu-ray DiscTM-receiver met USB-poort en HDMI®-ingangen, die een 3D Blu-ray DiscTM-receiver met een krachtige versterker in één uitstekend systeem combineert. Het slanke, moderne A/V-apparaat vormt het centrum van het 3D-thuisbioscoopsysteem met een virtuele surround sound-ervaring vanuit slechts twee speakers. Van 3D-Hollywoodfilms tot digitale bestanden die via de USB-poort kunnen worden afgespeeld. De BDS 270 leest een reeks aan digitale entertainmentbronnen, waaronder DVD, CD-R en MP3- indelingen.

BDS 270 speler

BDS 870
De BDS 870 wordt door Harman beschreven als klein maar krachtig. Deze thuisbios neemt weinig ruimte in, maar brengt kamervullend geluid en scherp beeld in de huiskamer. Dankzij A/V-prestaties van de 3D Blu-ray DiscTM-receiver, vier identieke dual-driver satellietspeakers, een dual-driver centerspeaker en een actieve subwoofer kan het BDS 870-systeem een normale tv-beleving transformeren tot een ware bioscoopervaring. 

BDS 870 home cinema systeem

De BDS 870 is een volledig geïntegreerd audiosysteem voor thuisbioscopen, met de prestatie van afzonderlijke componenten en het gemak van een enkelvoudig, geïntegreerd systeem. Het stijvolle systeem bevat onder meer BD-LiveTM-interactiviteit, HDMI® v.1.4a-ingangen met 3D-ondersteuning en Deep Colour, HDMI-uitgang met Audio Return Channel, een USB-ingang aan de voorzijde voor afspelen van audio, video en weergeven van afbeeldingen, Dolby® TrueHD en DTS-HD Master AudioTM-decoding en compatibiliteit met iPhone en iPod. De volledige specificaties vind je onderaan in de bladerbare PDF. 

Prijzen van de x70 systemen beginnen bij € 999,- euro. De BDS 870 kost € 1599,- euro. Kijk voor meer informatie op de website.

Harman heeft ook een HiFi.nl Special Page


EDITORS' CHOICE