NIEUWSJBL

JBL On AIR: to dock or not to dock


Redactie HiFi.nl | 05 februari 2012 | JBL

Ook Harman had een stand op de ISE. Een van de producten die zij hadden meegenomen is de JBL On Air, een product wat al een tijdje uit is, maar toch zeker wel aandacht verdient. Verder waren onder meer Revel, Lexicon en AKG, waar we laatst ook de nieuwe K550 van voorstelden, aanwezig. 

(PHOTO40)

Toegegeven, in het bos van iPod dockingstations is het steeds meer een kwestie van door de bomen dat bos –bijna- niet meer zien. Wekelijks zien we dock-loten aan de boom verschijnen, en nog betere dockingstations groeien als paddestoelen uit de grond. Tot zover de groene beeldspraken. In het inmiddels inderdaad ruime aanbod van ‘docks’ hebben we tot nu de JBL On Air nog niet besproken. Terwijl hij toch al weer een tijdje uit is. Dat willen we bij dezen even rechtzetten.

Want de JBL On Air verdient het besproken te worden. Niet dat dit dockingstation uitblinkt in het produceren van de meest audiofiele klanken die we tot nu gehoord hebben in dit genre –daarvoor moet je toch bij de duurdere Zeppelin’s, Geneva’s en Beosounds zijn- maar de JBL On Air heeft andere kwaliteiten.

Neem bijvoorbeeld zijn uiterlijk: die is (letterlijk) ronduit opvallend en lekker compact. Wat ook betekent: makkelijk mee te nemen en te verplaatsen. Geen slechte eigenschap voor een apparaat dat overal in huis zijn diensten moet bewijzen.

De JBL On Air is verder voorzien van een radio en kan als wekker op de slaapkamer gebruikt worden. De belangrijkste feature van deze JBL is toch wel zijn Airplay mogelijkheid. Mocht je je iPod niet docken, dan kun je ‘m gebruiken als remote om je gehele iTunes-bibliotheek te streamen naar de JBL On Air. Blijft dus de existentiële vraag over: to dock or not dock? Wij denken dat het antwoord al besloten ligt in de naam van het apparaat…

EDITORS' CHOICE