NIEUWSAKG

AKG K550 koptelefoon


Redactie HiFi.nl | 26 januari 2012 | AKG

De Oostenrijkse fabrikant AKG die vooral bekend geworden is met haar koptelefoons, is afgelopen najaar met de nieuwe K550 op de markt gekomen, ook hier verkrijgbaar. Een gesloten koptelefoon die de nieuwe referentieklasse van het merk moet gaan vormen.

Met de K550 hebben de ingenieurs van AKG een optimale balans proberen te bereiken tussen de ruis-isolerende eigenschappen van gesloten koptelefoons en het ruimtelijke, dimensionale geluid van een open design. Dat heeft gezorgd voor een koptelefoon van referentieklasse, die ideaal is voor privégebruik, zowel thuis als onderweg.

Vijftig(!) mm drivers, de grootste ooit bij AKG, leveren geweldig AKG-geluid vanuit je hi-fi systeem of vrijwel elk portable apparaat. De grote oorkleppen en het nieuwe hoofdbanddesign zorgen voor een bijzonder comfortabele pasvorm en met het 2D-axis opvouwmechanisme kun je de koptelefoon plat maken en eenvoudig opbergen.

De AKG combineert het beste van twee werelden: Het combineert de voordelen van een gesloten koptelefoon (geen geluid verlies voor de beste ervaring) met het geluid van thuis speakers - hierdoor perfect voor thuis en onderweg.

Geluid, pasvorm en aansluitmogelijkheden. 
De 50mm (2") driver, de grootste driver in een AKG koptelefoon, levert een realistisch optreden - veel meer dan dat andere koptelefoons leveren, zo stelt AKG. De grote oorvormen en de nieuwe lichtgewicht hoofdband zorgen dat de K550 een comfortabele fit heeft en dat je uren kunt genieten van de muziek. De K550 werkt en speelt met zo goed als elke speler, inclusief iPod, iPod Touch, iPhone, iPad.

De K550 is beschikbaar voor de adviesprijs van 299 euro. AKG is een onderdeel van Harman, dat volgende week ook in de RAI te vinden is. 

Kijk ook eens op de Hoofdtelefoon Special

EDITORS' CHOICE

 • Op vakantie bij de dealer
  Primeur: Bowers & Wilkins 700 Signature
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »
 • Review
  NAD M33: grensverleggend
  Review
  lees meer »
 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »