AND Benelux in Alkmaar

Redactie HiFi.nl | 11 februari 2012 | NAD

AND Benelux, gevestigd in Tilburg en al meer dan twintig jaar toegelegd op import en distributie van audio- en videoapparatuur in het topsegment, is 18 en 19 februari ook aanwezig op ASSA 2012 - de Audio Show Studio Alkmaar.

De merken van AND onderscheiden zich stuk voor stuk door de beste beeld- en geluidskwaliteit in hun klasse: NAD Hifi en Home theater apparatuur, Dali luidsprekers, Scandyna luidsprekers en ARGON Audio en accessoires. AND Benelux mag uiteraard niet ontbreken op de Audio Show, waar we ook zeker verslag zullen doen. 

De visie (en missie) van AND Benelux BV is eenvoudig, zo meldt het bedrijf op de website van de Audio Show: AND Benelux BV streeft ernaar haar producten daar op de hifimarkt te brengen waar daadwerkelijk een verschil gemaakt kan worden: de vakspeciaalzaak. Een door AND Benelux BV geautoriseerde dealer beschikt over een grote selectie uitstekende audio- en videomerken. Hij beschikt daarnaast over goed opgeleide en ervaren verkoopadviseurs. De importeur brengt veel nieuwe apparatuur mee naar het AZ-stadion, dus we zetten het even op een rij. 

NAD Digital Masters Suite & Dali Epicon 6 speakers
Met de M50 (een mediaplayer met transport) wordt het gemak en potentieel van de M2 digitale versterker volledig benut. Rip en stream in FLAC (tot 192k/24b) naar en van de M52, een enterprise-class “media vault”. Met een iPad heb je volledige controle over al je muziek.

De Dali Epicon 6 (PHOTO40)

Met de fonkelnieuwe Dali Epicon 6 luidsprekers een prachtige set. Inderdaad, de nieuwe Dali Epicon 6 is er in Alkmaar ook bij. Lees ook ons verslag van de presentatie die Dali-CEO Lars Worre onlangs in Amsterdam gaf om de luidspreker aan de hifi-pers voor te stellen.

NAD C390DD & Dali Mentor 6
Een directe nazaat van de wereldwijd geprezen NAD M2. Eigenlijk is “versterker” niet de juiste aanduiding. Een betere omschrijving is een 24bit/192kHz D/A converter met 2 x 150W uitgangsvermogen. Hiermee wordt met groot gemak de fraaie Dali Mentor 6 luidspreker aangestuurd, dankzij Dali`s kenmerkende hybride tweeter technologie is elke nuance en detail te horen. HiFi.nl heeft de primeur met de C390 DD: de recensie vind je hier.

Ook aanwezig: de NAD Masters Series M3E versterker, M5 CD/SACD transport, M51 D/A converter en Dali Helicon 400MK2 luidsprekers. NAD’s M3 versterker is in vernieuwde M3E vorm een ideale partner voor de pas geïntroduceerde M51 24bit/192kHz D/A converter die ook als externe geluidskaart kan dien voor een MAC of PC. 

VISO 1
Not only for iPod! iPod docks zijn er veel, waarom nog een dock? Beluister de VISO 1 zelf en het antwoord is duidelijk (recensie). Overigens is de VISO 1 minder eenkennig dan alleen Apple en kan-ie via Bluetooth ook uitstekend overweg met bijvoorbeeld Android smartphones en tablets. Met de nieuwe geïntegreerde codec APTX voor Bluetooth is het mogelijk om lossless te streamen. Een VISO 1 wordt verloot onder de bestaande én nieuwe abonnees van het blad Music Emotion, dat ook op de show vertegenwoordigd zal zijn.

NAD C715 CD Receiver, Dali Zensor 1, DAC-1
Deze set laat horen dat muzikaliteit niet meteen duur hoeft te zijn. Een bescheiden systeem met veel flexibilteit. Speel CD’s af (ook MP3 CD’s), USB stick (ook opnemen) of luister naar de radio. Met de draadloze USB D/A converter is het heerlijk genieten vanaf de bank muziek van je laptop in hoogste kwaliteit.

En nog veel meer...
Zo is er de NAD C356BEE versterker met de MDC DAC ingebouwd waarmee een prachtige D/A converter en externe USB geluidskaart in een apparaat gecombineerd zijn. Ook zullen de nieuwe NAD AV-receivers T777en T785 hun opwachting maken in Alkmaar, die dankzij NAD’s MDC technologie “future-proof” zijn.

Dat schoonheid in vorm en geluid samen kunnen gaan, bewijst de Dali Fazon F5 luidspreker. De fraaie gegoten aluminium behuizing gaat staande golven in de kast tegen en zorgt voor een hoge stijfheid van de behuizing.

Kijk voor meer informatie op de Specials van NAD, DALI en REDEYE, en natuurlijk op de Special van de Audio Show Studio Alkmaar

MERK

EDITORS' CHOICE