NIEUWSDALI

Introductie Dali Epicon 6

Redactie HiFi.nl | 19 januari 2012 | DALI

De internationale introductie van de Dali Epicon 6 is hier al voorbij gekomen, omdat we deze nieuwe luidspreker al op de CES tegenkwamen. Vandaag verstuurt AND Benelux ook het officiële bericht om de aanstaande Nederlandse introductie te begeleiden.

Met de introductie van de Epicon 6 luidspreker wordt de eerste stap gezet voor de opvolging van DALI’s Euphonia serie. Het was met deze serie dat DALI’s kenmerkende Hybride tweeter, een combinatie van dome en ribbon drivers, zijn debuut maakte. Het is daarom vanzelfsprekend dat deze technologie, in nog geraffineerder vorm, is terug te vinden in de Epicon 6.

De Epicon 6 is niet alleen een verfijning van bestaande technieken. Ook hier maakt een nieuwe technologie zijn debuut: het Linear Magnet Drive systeem (patent aangevraagd). Ontwikkeld en gefabriceerd in Denemarken brengt deze techniek een aanzienlijke reductie in vervorming in het algemeen, en met name de vervorming die inherent is bij conventionele woofersystemen. Dit is weer een belangrijke stap in het nastreven van de perfecte weergave waarbij niets toegevoegd en vooral niets weggelaten wordt, ongeacht geluidsniveau of muzieksoort.

Flagship Series
De Epicon 6 is de eerste luidspreker in de Epicon serie. In de loop van de komende maanden zullen er meer modellen verschijnen waarmee het een complete “Flagship” reeks wordt die daadwerkelijk een nieuwe maatstaf zet als het gaat om weergave en afwerking.

Europese primeur
Dali heeft de Integrated Systems Europe (ISE) beurs in Amsterdam gekozen voor de Europese introductie van deze bijzondere speaker. Daarmee is de Benelux een van de allereerste plaatsen in de wereld waar de Epicon 6 zal rouleren bij een select aantal Dali dealers. Ook zal de Epicon 6 te beluisteren zijn op de Audio Show Studio Alkmaar op 18 en 19 februari.

De Epicon 6 zal in de komende maanden beperkt leverbaar gaan worden in hoogglans zwart, Walnut of Ruby Macassat. De adviesprijs (onder voorbehoud) zal € 4499,- per stuk zijn.

Voor meer informatie kun je terecht bij:

AND Benelux BV
T: +31(0)13-4550955
F: +31(0)13-4555666
E: info@andbenelux.com 
Website / Dali Special

MERK

EDITORS' CHOICE