ARTIKELGeneva

Geneva XXL - All in one meubel

Geneva brengt al enige tijd een esthetisch verantwoorde oplossing voor iedereen die op zoek is naar alles in één: iPod, CD, radio én luidsprekers worden door het Zwitserse Geneva Labs op verantwoorde wijze omgetoverd tot één enkele, stijlvolle behuizing. Dat daarbij de geluidskwaliteit ook nog eens verbluffend is, lijkt haast voor zich te spreken. We hebben het hier immers wel over een Zwitsers product dat zich als vanzelf schaart in de hoek van de onovertroffen zakmessen en horloges.Met de Geneva XXL wordt ook de TV onder handen genomen. Niet dat deze geïntegreerd is, maar de grootste telg uit de productlijn is er wel helemaal voor gemaakt. De XXL is een meubel van formaat, in meer dan één opzicht. Hij heeft alles aan boord, maar daar is zoals gebruikelijk bij Geneva aan de buitenkant niets van te zien.

De CD wordt geladen via de gebruikelijke slot-loader, en de iPhone kan geplaatst worden op de geïntegreerde 30 pin connector, subtiel weggewerkt achter een pianolak klepje van dezelfde afwerking als het hele kabinet. De afstandsbediening kan worden geprogrammeerd voor verschillende type televisies en het infrarood signaal wordt verlengd naar de additionele apparatuur (zoals settop box en Blu-rayspeler) die in een handig verstopt kastje in de XXL kan worden geplaatst. Wat overigens erg prettig werkt.


Een klasse D digitale versterker (7 x 100 Watt) geeft kracht aan maar liefst zes speakers (2 tweeters, 4 woofers) en een flinke maar wederom met subtiliteit weggewerkte 12-inch subwoofer. Zoals alle Geneva Lab Sound Systems maakt ook de XXL gebruik van EmbracingSound™, een technologie die voor een mooie ruimtelijke weergave zorgt, waar je ook staat of zit.

Diverse apparatuur kan digitaal (coax en optisch) of analoog aangesloten worden op de versterker. Daarnaast is het mogelijk om S-Video out beeld direct vanuit de iPod of iPhone door te zetten naar de televisie.

Met Geneva XXL is alle losse apparatuur uit huis verdwenen. Er voor in de plaats heb je een mooi meubel, dat een lust is om naar te kijken en een ware krachtpatser om naar te luisteren. Een film is een beleving geworden, die de drang naar de bioscoop stevig heeft getemperd. Daarbij is alles goed beschermd weggewerkt achter de bekende stevige grill voor de speakers, die over de volle breedte van het meubel is doorgetrokken. Kids-proof dus, en ook dat is een verademing.

 

EDITORS' CHOICE