NIEUWSWadax

CES-primeur: Wadax La Pasión

Redactie HiFi.nl | 11 januari 2012 | Wadax

Op de CES vinden we deze week ook twee merken die we afgelopen najaar al in Utrecht op de stand van Aspera tegenkwamen: Wadax en PS AUDIO. 

In Las Vegas is het met name Wadax dat interessant nieuws heeft, en wel met de lancering -of eigenlijk het debuut- van haar reference luidsprekers. Op de 30ste verdieping van het Venetian Hotel zijn er de gehele week demonstraties met de modellen die het Spaanse merk veelbelovend La Pasión heeft genoemd, de digitaal actieve drieweg luidsprekers die ongeveer honderdduizend dollar moeten gaan kosten... 

De La Pasión is een complete luidspreker die enkel een bron nodig heeft, en zelf voorziet in al de rest; de speakers hebben (ieder) een eigen DAC, en individuele 400-watt digitale versterkers. Alle elektronica inclusief de versterkering en het digitaal-naar-analoge proces zijn gehuisvest in de mechanisch geïsoleerrde alumnium voet. 

“In mijn zoektocht naar ongeëvenaard `sonische puurheid` zijn we uitgekomen op een luidspreker zonder elementen tussen de drivers en de versterkers; geen kabels, inductoren, et cetera. Dezelfde D/A elektronica zoals gebruikt in de PRE1 voorversterker is in de luidspreker terug te vinden. Zodoende kan de Wadax musIC chip ten volste benut worden om alle processen die de muzikale weergave beïnvloeden te begeleiden," aldus oprichter Javier Guadalajara.

Voor meer informatie over het merk Wadax kun je terecht op de website.


EDITORS' CHOICE