NIEUWSPS Audio

AV-NU 2011 - Aspera Audio

Redactie HiFi.nl | 03 november 2011 | PS Audio

Vorige week trof je in Utrecht ook Aspera aan met een uitgebreide stand in de expozaal. De importeur bracht nieuwe producten van Wadax en PS Audio mee.

PS Audio werd vertegenwoordigd door de PerfectWave P5 en P10 Power Plants, die afgelopen voorjaar na twee jaren van onderzoek, voorbereiding en productie werden ge√Įntroduceerd. De Power Plants zijn ontworpen ter ondersteuning van de reeds een jaar eerder op de markt gebrachte Transport, DAC en netwerkbridge van de PerfectWave reeks. Het totaalplaatje werd op AV-NU middels lopende demonstraties aan het publiek voorgesteld, bedienbaar met iPhone of iPad. Ook de PerfectWave netkabels waren van de partij.

PerfectWave DAC

De P5 en P10 werden compleet origineel en vanaf de basis opgebouwd, waarbij de laatste technieken en materialen werden ge√Įmplementeerd. Ook is de functionaliteit uitgebreid, zoals een touchscreen en een ingebouwde oscilloscoop waarop je zowel inkomende als uitgaande sinus kan monitoren.

De PerfectWave Power Plant 5 levert continu 1000 Watt en 50 Ampère, terwijl de P10 tot 1250 Watt en 70 Ampère geregelde stroom biedt. Beiden hebben onder meer de volgende kenmerken;

-       Geregenereerde, regelbare wisselstroom

-       Sinus golf met extreem lage vervorming

-       Stille werking, doordat er geen ventilatoren zijn

-       Touchscreen

-       Ingebouwde THD analyze

-       Real-time oscilliscoop

-       Nano Crystalline filters.

Zoals aangekondigd bracht Aspera Audio ook de Pre1-Phono van WADAX mee. De Pre1 is een voorversterkers met het WADAX MusIC proces, die volledig digitaal opereert en daardoor en A/D en D/A converters optimaal kan laten werken. De versterker kan in ieder systeem ge√Įntegreerd worden, en accepteert digitale input via USM, SPDIF, TOSLINK en BNC. Afhankelijk van de rol binnen het systeem kan de Pre1 geoptimaliseerd worden als voorversterker of DAC door een interne switch om te zetten. Er zijn verschillende standen, waaronder level line voorversterker, voorversterker met ge√Įntegreerde DAC, en WADAX PureDAC modus.

Aspera Audio: “De Pre1-Phono van WADAX combineert de delicate warmte van vinyl weergave met de accuresse en controle van de nieuwste digitale mogelijkheden en blijft daarbij absoluut trouw aan de bron. De WADAX Pre-1 Phono kleurt niet, is echt transparant en laat je je vinyl collectie horen zoals de artiest ze opgenomen heeft met alle klankrijkdom, nuances, detail en dynamiek eigen aan vinyl. Daarenboven zet de Pre-1 een soundstage neer die diep, breed en rijk aan nuances is. Je krijgt het gevoel dat je de verschillende instrumenten bijna kan aanraken, betrokkenheid bij de weergave is nog nooit zo groot geweest."

MERK

EDITORS' CHOICE