NIEUWS

Earthquake Sound naar Nederland

Redactie HiFi.nl | 15 december 2011

Earthquake Sound is nu ook in Nederland verkrijgbaar. Het merk is nu via YN Audio met meerdere producten op de markt verkrijgbaar.

Earthquake sound staat vooral bekend om de kwalitatief hoogwaardige en krachtige subwoofers. De SuperNova lijn wordt gezien als de autoriteit op het gebied van subwoofers en heeft internationaal vele goede recensies en awards in de wacht gesleept. 

Super Nova MKVI 15” – 14 Hz – 120 Hz, 600 Watt continue and 1200 Watt dynamisch vermogen

Ze leveren echter ook high-end speakers, de Titan Telesto en de Titan Tigris zijn serieuze zuilluidsprekers die ook in een high-end stereo opstelling niet misstaan. Ze worden gekenmerkt door een neutrale weergave met een mooi, detailrijk midden/hoog. De bas gaat diep en is strak. Verder leveren ze nog kleinere modellen, inbouw speakers en subwoofers en een actieve monitor.

Titan Telesto, 4-weg met 8” XLT bas driver, 2x 4” Kevlar midden driver, horn loaded tweeter en super tweeter

Ook onderstaande iQuake 52, de 2x 100Watt actieve monitor met iPod/Phone docking waar we eerder over schreven, is nu verkrijgbaar. De verschillende player functies zijn via de remote te bedienen, en bieden de perfecte combinatie voor iPod of iPhone.Als aanvulling op het speakerprogramma is er een lijn met zware stereo en meerkanaals eindversterkers. Vooral de Cinenova serie springt in het oog. Deze oerdegelijke, overgedimensioneerde en bijzonder mooie eindversterkers kunnen zich met de besten meten. De Cinenova Grand 7 is met meer dan 60kg schoon aan de haak het topstuk, met een 4000VA trafo, per kanaal een eigen module met filtering is hij in staat 300 Watt per kanaal aan 8 Ohm te leveren, dymanisch zelfs 2000 Watt aan 2 Ohm.

Cinenova Grand 7, 7x 300 Watt (8 Ohm), 2000 Watt (2 Ohm) per kanaal dynamisch vermogen

In de US behoort het merk met bijna tweehonderd gespecialiseerde verkooppunten al tot de gevestigde orde binnen de Home Theater wereld. Sinds de opening van een Europees hoofdkantoor timmeren ze hier ook flink aan de weg. 

Kijk voor meer informatie op de website van Earthquake Sound (alle vermelde prijzen zijn excl. BTW), of richt je voor vragen tot YN Audio via info@yn-audio.nl. Je vindt hen eind januari ook op ISE 2012 in Amsterdam.


EDITORS' CHOICE